24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παλαιά Βίνιανη / Παρατείνεται κατά μία ημέρα η λειτουργία της εικαστικής έκθεσης – Επισκέψεις σχολείων των Αγράφων

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον επισκεπτών για την εικαστική έκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Παλαιάς Βίνιανης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου, του Δήμου Αγράφων και τη συμβολή εθελοντών.

Εκτίθενται περί τα 50 έργα που πρόθυμα παραχώρησαν 15 καταξιωμένοι δημιουργοί. Τα εγκαίνια, όπως έγραφαν στο ρεπορτάζ τους τα Ευρυτανικά Νέα, έγιναν το Σάββατο 23/10, παρουσία του τ. Προέδρου της Βουλής και νυν Βουλευτή (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Νίκου Βούτση, του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, του Δημάρχου Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη κ.α.

Το κοινό έχει την ευκαιρία να δει από κοντά έργα που φιλοτέχνησαν οι: Ανδρουτσάκης Στάθης, Αντωνοπούλου Δήμητρα, Βατανίδης Στάθης, Βουδούρογλου Χρύσα, Γκαρτσέα Έλενα, Δεβετζής Ανδρέας, Μαρκόπουλος Κώστας, Παπαδόπουλος Διονύσης, Παπανικολάου Βασίλης, Παπασάικας Βασίλης, Περιβολάρη Κική, Ρίνας Βαγγέλης, Σεβαστάκης Δημήτρης, Στρατάκης Νίκος, Τούντας Παναγιώτης. Δυσάρεστη είδηση αποτέλεσε ο θάνατος του Κατζουράκη Κυριάκου, σε ηλικία 77 ετών, ζωγράφου ο οποίος θα συμμετείχε με έργα του στην έκθεση.

Η εικαστική έκθεση επρόκειτο να ολοκληρωθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, ωστόσο λόγω του ενδιαφέροντος, θα παραταθεί κατά μία ημέρα (Δευτέρα 1η Νοεμβρίου). Το μουσείο έχουν ήδη επισκεφθεί σχολικές μονάδες του Δήμου Αγράφων (από Ραπτόπουλο, Φραγκίστα, Παλαιοκατούνα κ.α.), ενώ προγραμματίζονται και άλλες επισκέψεις τη Δευτέρα 1/11.

Το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκατούνας, γράφει, με αφορμή την επίσκεψή του στην έκθεση (φωτο κάτω):

«Την Τρίτη 26/10/2021 επισκεφτήκαμε το Μουσείο Βίνιανης στη μαγευτική Παλιά Βίνιανη για να δούμε την εικαστική έκθεση που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου. Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Αγράφων που ανταποκρίθηκε άμεσα  στο αίτημά μας και μας διέθεσε τα μικρά του λεωφορεία για τη μετακίνηση κι έτσι μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτή την τόσο ξεχωριστή επίσκεψη. Στο χώρο του μουσείου μας υποδέχτηκε η κα Βούλα Σούκη η οποία μας μίλησε για τις διαφορετικές τεχνοτροπίες των έργων, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της τέχνης και μας εξήγησε την ανάγκη των καλλιτεχνών να δημιουργούν και πόσο δύσκολο είναι γι’ αυτούς να αποχωρίζονται τα έργα τους (…)».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ