19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παλαιοκατούνα Αγράφων / Πώς μια εγκαταλειμμένη αποθήκη μετατράπηκε σε έναν σύγχρονο… παιδότοπο (ΦΩΤΟ)

Πολλάκις, μέσα από τα Ευρυτανικά Νέα, έχει τονιστεί η ανάγκη παροχής μέσων και κινήτρων στις οικογένειες του τόπου ώστε να μείνουν στα χωριά που χρόνο με τον χρόνο ερημώνουν. Προφανώς, πέρα από εκείνα που θα πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα – αλλά συχνά δεν είναι- όπως πρόσβαση σε δομές Υγείας, σχολεία κ.α., έμφαση πρέπει να δίνεται και σε όσα κάνουν τα παιδιά, το μέλλον της Ευρυτανίας, χαρούμενα.

Η Παλαιοκατούνα του Δήμου Αγράφων αποτελεί παράδειγμα καλών πρακτικών προς τούτη την κατεύθυνση. Όπως έγραφε η εφημερίδα, τον Νοέμβριο ’21 εγκαινιάστηκε στο χωριό ένας νέος, σύγχρονος παιδικός σταθμός, που αναδιαμορφώθηκε πλήρως με τη χορηγία των HOPE Genesis και Eurolife FFH· πρόσφατα ο Δήμος κατέθεσε αίτημα για έκδοση άδειας λειτουργίας του κτηρίου, ώστε σε επόμενη φάση (από τη νέα σχολική χρονιά) να είναι σε θέση να λειτουργεί κανονικά, υποδεχόμενο παιδιά απ’ όλη τη γύρω περιοχή.

Στο χωριό διαμορφώθηκε, όμως, και ένας νέος χώρος για τα παιδιά. Πρακτικά, μια εγκαταλειμμένη, κοινοτική αποθήκη μετατράπηκε σε έναν πολύχρωμο παιδότοπο, με αίθουσες που εξοπλίστηκαν με επιτραπέζια, Η/Υ, πινγκ πονγκ, ποδοσφαιράκια, μπιλιάρδο, μέχρι και τραμπολίνο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παλαιοκατούνας, Γιώργος Διώτης, και αγκάλιασαν οι άνθρωποι του χωριού, που με εθελοντική εργασία και τη συμβολή εργατών του Δήμου, άλλαξαν ριζικά την εικόνα του χώρου.

Στο χωριό ζουν σήμερα περισσότερα από 25 παιδιά, που πλέον έχουν στη διάθεσή τους καινούρια παιχνίδια για να περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους εκτός σχολείου και μελέτης, να γιορτάζουν σε παιδικά πάρτι κ.α., λέει στα Ευρυτανικά Νέα ο κ. Διώτης και τονίζει ότι σε επόμενο στάδιο θα διαμορφωθεί και ο εξωτερικός χώρος της… πρώην αποθήκης, για χρήση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ευχαριστεί δε θερμά για τη χορηγία των παιχνιδιών:

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ