29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παλλήνη: Δημιουργείται το μεγαλύτερο δημοτικό πάρκο των Μεσογείων

Στην Παλλήνη ο δήμος προωθεί ένα διπλό έργο ανάπλασης που θα επιφέρει την αισθητή βελτίωση της πόλης και της καθημερινότητας των κατοίκων. Πρόκειται για τη δημιουργία δύο νέων μεγάλων πάρκων, συνολικής έκτασης 100 στρεμμάτων.

Το πρώτο είναι το Αστικό Άλσος Πανοράματος στην Παλλήνη, έκτασης περίπου 60 στρεμμάτων, το οποίο θα γίνει το μεγαλύτερο οργανωμένο δημοτικό πάρκο στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων και μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις αναδάσωσης, προστασίας και ανάδειξης του Πεντελικού Όρους.

Το έργο έχει μελετηθεί από τον Δήμο Παλλήνης και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Πρόσφατα, εγκρίθηκε η σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης, η οποία θα υπογραφεί στο αμέσως επόμενο διάστημα και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου.

Προβλέπεται εκτεταμένη φύτευση δέντρων και θάμνων, θα δημιουργηθούν διάδρομοι περιπάτου, θα τοποθετηθούν κιόσκια, τραπεζόπαγκοι, παγκάκια, βρύσες, καθώς και υπαίθριο γυμναστήριο. Το πάρκο θα διαθέτει πλήρες αυτόματο δίκτυο πυρόσβεσης, ύδρευσης και άρδευσης, αντιπυρική ζώνη και τάφρο ομβρίων.

Παλλήνη: «Πράσινη λεωφόρος» στην καρδιά της πόλης

Το δεύτερο είναι το Πάρκο Ρέματος Παναγίτσας στον Γέρακα, έκτασης περίπου 40 στρεμμάτων, το οποίο θα εκτείνεται σε μήκος περίπου 1,5 χιλιομέτρου και θα αποτελεί μια «πράσινη λεωφόρο» στην καρδιά της πόλης. Το έργο έχει μελετηθεί από τον Δήμο Παλλήνης ο οποίος ήδη έχει υποβάλλει πρόταση για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Προβλέπεται εκτεταμένη φύτευση, δημιουργία χώρων περιπάτου και αναψυχής, ποδηλατόδρομου, πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, υπαίθριου γυμναστηρίου, ειδικών exreme παιχνιδιών, «ζωντανό ποδοσφαιράκι», υπαίθριο σκάκι κ.α.

Παλλήνη: Βαθιά ανάσα από τις παρεμβάσεις 

Μετά από αυτές τις δυο παρεμβάσεις, αναμένεται να ακολουθήσει η μελέτη για τις αναπλάσεις του Παλαιού Κέντρου Παλλήνης και των γειτονιών της Κάντζας και του Αγίου Νικολάου. Παράλληλα, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις και φυτεύσεις πρασίνου σε όλες τις δημοτικές ενότητες, ενώ σύντομα ολοκληρώνονται και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την κατασκευή και ανακατασκευή, περισσοτέρων των 20.000 τ.μ. πεζοδρομίων σε όλο τον Δήμο.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Παλλήνης έχει εξασφαλίσει επιπλέον 160 στρέμματα ελεύθερων και κοινόχρηστων χώρων, τα οποία θα αναπλαστούν, στο πλαίσιο της επένδυσης στο Κτήμα Καμπά, με βάση τη μελέτη του Δήμου και με δαπάνη ιδιώτη επενδυτή.

Με όλα τα παραπάνω, οι κάτοικοι της Παλλήνης και του Γέρακα θα αποκτήσουν πάνω από 260 στρέμματα νέων, ελεύθερων και κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αναψυχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Παλλήνη: Δημιουργείται το μεγαλύτερο δημοτικό πάρκο των Μεσογείων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ