24 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παναγιώτης Γκιώνης: «Είναι λυπηρό να μην έχει τη δυνατότητα ο κόσμος να μας δει»

Ο Παναγιώτης Γκιώνης δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν μετέδωσε τον αγώνα του κόντρα στον Αιγύπτιο Αχμέντ Σαλέχ για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά πινγκ πονγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης, μιλώντας στο Star, τόνισε ότι είναι λυπηρό να μην έχει τη δυνατότητα ο κόσμος να δει την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών.

Δείτε όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Γκιώνης:

Στο μεταξύ, η ΕΡΤ τοποθετήθηκε για το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε η αναμέτρηση του Παναγιώτη Γκιώνη.

Με ανακοίνωση της, η δημόσια τηλεόραση εξήγησε τους λόγους που συνέβη αυτό, υποστηρίζοντας πως μετά την πρώτη πρόκριση του πρωταθλητή του πινγκ πονγκ, υπήρξε γραπτό αίτημα της προς την καθ’ ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS), με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί και ο δεύτερος αγώνας του. Ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση της, η ΕΡΤ παραθέτει και στο σχετικό e-mail.

 

Επιπλέον, αφήνει αιχμές τόσο για την ΕΟΕόσο και για την ελληνική ομοσπονδία του πινγκ πονγκ, που σχολίασαν με καυστικό τρόπο το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε ο αγώνας του Παναγιώτη Γκιώνη. «Η εξέλιξη αυτή (σ.σ. η απόρριψη του γραπτού αιτήματος) έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Η ΕΡΤ, όπως όλα τα εθνικά δίκτυα που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει ζωντανά όλες -ει δυνατόν- τις προκριματικές προσπάθειες των αθλητών της χώρας μας. Έτσι συνέβη και με τον πρωταθλητή μας στο Πινγκ Πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη, που αγωνίστηκε σε δεύτερο προκριματικό αγώνα σήμερα το πρωί. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πότε αγωνίζεται -μετά την πρώτη πρόκρισή του που η ΕΡΤ μετέδωσε live- υπήρξε γραπτό αίτημα της ΕΡΤ προς την καθ’ ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS), με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί και ο δεύτερος αγώνας του. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία, αυτό απερρίφθη χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.

Η εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους.

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η σημερινή κριτική που δέχεται ακόμη και το BBC από βρετανικές εφημερίδες για τη μη μετάδοση, xθες, της προκριματικής προσπάθειας του Βρετανού Oλυμπιονίκη Adam Peaty».

 

To άρθρο Παναγιώτης Γκιώνης: «Είναι λυπηρό να μην έχει τη δυνατότητα ο κόσμος να μας δει» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ