28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πανελλαδικές / Γραμμή παροχής πληροφοριών & ψυχολογικής υποστήριξης υποψηφίων και οικογενειών – Τα τηλέφωνα στην Ευρυτανία

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας τηλεφωνικών γραμμών παροχής πληροφοριών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και ψυχολογικής υποστήριξης για υποψηφίους και τις οικογένειές τους, σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, μεταξύ αυτών και στην Ευρυτανία.

Οι ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης θα εξυπηρετούν υποψηφίους για τις πανελλαδικές εξετάσεις μαθητές, καθώς και γονείς και κηδεμόνες σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στελεχώνονται από Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού και εξειδικευμένους υπαλλήλους σε θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και ειδικούς στην Ψυχική Υγεία, μέσω των κατά τόπους Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Όπως τονίζει το Υπ. Παιδείας, οι γραμμές υποστήριξης θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα με στόχο να:

-παρέχουν πληροφορίες σε σχέση με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπως π.χ. σε σχέση με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, το παράλληλο μηχανογραφικό για την εισαγωγή σε Δημόσιο ΙΕΚ, την εξεταστέα ύλη κ.ά.,

-υποστηρίξουν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου κατά την ιδιαίτερη αυτή περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων,

-βοηθήσουν υποψηφίους στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων,

-ενισχύσουν τις οικογένειες των υποψηφίων στον υποστηρικτικό τους ρόλο κατά το διάστημα αυτό.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι (μαθητές, γονείς κτλ.) μπορούν να απευθύνονται και σε άλλη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή ΚΕΣΥ από αυτά στα οποία υπάγονται γεωγραφικά, ανάλογα με το ωράριο κοινού που τους εξυπηρετεί.

Στοιχεία επικοινωνίας στην Ευρυτανία

ΔΔΕ Ευρυτανίας :

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2237080247

Ώρες λειτουργίας: (Δευτέρα – Παρασκευή  από 7:00 – 15:00)

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2: 2237080247 & 6973318064

Ώρες λειτουργίας:(Δευτέρα – Παρασκευή  από 15:00 – 19:00)

Κ.Ε.Σ.Υ. Ευρυτανίας : 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:   2237080127 &  2237080157 & 2237024618

Ώρες λειτουργίας: (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-16:00),

[email protected] (καθημερινά και όλο το 24ωρο σημειώνοντας ονοματεπώνυμο, Λύκειο φοίτησης, τηλέφωνο/e-email επικοινωνίας και το θέμα).

Δήλωση της υπουργού

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Μέριμνά μας η πολύπλευρη στήριξη υποψηφίων και των οικογενειών τους, που φέτος διανύουν μία ιδιαίτερη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας. Οι γραμμές υποστήριξής τους έρχονται να συμπληρώσουν τα μέτρα που έχουμε ήδη λάβει, ανταποκρινόμενοι στις πολλαπλές προκλήσεις του φετινού σχολικού έτους, όπως η μείωση της εξεταστέας ύλης και οι οδηγίες για τη μαθησιακή και ψυχοκοινωνική τους προσαρμογή. Μέσω αυτών των γραμμών υποστήριξης, θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες, απαντήσεις και συμβουλές από ειδικούς, για τη διαχείριση της κρίσιμης περιόδου των πανελλαδικών. Θέλω να στείλω το μήνυμά μας στους υποψηφίους, τους γονείς και κηδεμόνες τους: είμαστε δίπλα τους, τους υποστηρίζουμε, και τους υπενθυμίζουμε ότι κάθε μάχη τους κάνει πιο δυνατούς».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ