25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πανελλαδικές 2021 / Τα εξεταστικά κέντρα στην Ευρυτανία, για τους υποψηφίους γενικών λυκείων – Ποιο παύει να υφίσταται

Τα εξεταστικά κέντρα όπου τον Ιούνιο οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Παιδείας.

Η απόφαση αφορά -σε πρώτη φάση- σε όλα τα γενικά λύκεια και λυκειακές τάξεις ανά περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερωθούν μαθητές και γονείς. Το ρεπορτάζ των «Ευρυτανικών Νέων» επιβεβαιώθηκε και έτσι, έγινε γνωστό ότι το υπουργείο δεν συμπεριέλαβε στη λίστα των εξεταστικών κέντρων εκείνο που λειτουργούσε στις τάξεις λυκείου Γρανίτσας (6 υποψήφιοι πανελλαδικών).

Πλέον, οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων θα έχουν στη διάθεσή τους δύο εξεταστικά κέντρα, σε Καρπενήσι (ΓΕΛ) και Ραπτόπουλο Αγράφων (Τάξεις Λυκείου). Στο Επαγγελματικό Λύκειο Καρπενησίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, με τη σχετική ανακοίνωση να αναμένεται σύντομα.

Φέτος, για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους σχετικά με τις βαθμολογίες στις εξετάσεις, αλλά και στο τέλος του Αυγούστου για το τμήμα στο οποίο θα εισαχθούν. Τα μαθήματα στα λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουνίου -και όχι στις 11, όπως αρχικά είχε κοινοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14/6, παραδοσιακά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για όλους τους υποψηφίους Θα ακολουθήσουν τα μαθήματα για τους υποψηφίους κάθε μιας από τις τρεις ομάδες προσανατολισμού: 

• Την Τετάρτη 16/6 θα εξετασθούν τα Αρχαία, τα Μαθηματικά και η Βιολογία.
• Την Παρασκευή 18/6, η Κοινωνιολογία, η Χημεία και η Πληροφορική.
• Την Τρίτη 22/6, η Ιστορία, η Φυσική και η Οικονομία. 

Για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν με τα δύο μαθήματα γενικής παιδείας: την Τρίτη 15/6 με τα Νέα Ελληνικά και την Πέμπτη 17/6 με τα Μαθηματικά. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με τα μαθήματα ειδικοτήτων, από το Σάββατο 19/6 έως τη Δευτέρα 28/6. Οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες έως τις 8 π.μ., και η τρίωρη εξέταση θα ξεκινά στις 8.30 π.μ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ