25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πανελλαδικές 2022 / Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι βάσεις, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά – Τι δήλωσε η υπουργός

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι βάσεις για τους υποψηφίους των πανελλαδικών 2022, όπως έκανε γνωστό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν τα τελικά αποτελέσματα εντός του Ιουλίου, σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα σε σύγκριση με το παρελθόν.

«Τα τελικά αποτελέσματα για πρώτη φορά έπειτα από 59 χρόνια θα εκδοθούν στα τέλη του Ιουλίου, αντί για τα τέλη  Αυγούστου», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Με σεβασμό στην αγωνία του υποψηφίου και στην ανάγκη για βέλτιστο προγραμματισμό».

Ο υποψήφιος, όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως, μπορεί να λάβει τα αποτελέσματα και με sms στο κινητό του, αν έχει γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Σημείωσε επιπλέον ότι θα υπάρξει αύξηση στους εισαχθέντες στα δημόσια ΙΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι, σε επίπεδο επικράτειας, περίπου 100.000 μαθητές είχαν δηλώσει συμμετοχή στις φετινές πανελλαδικές. Στην Ευρυτανία δήλωσαν συμμετοχή στις εξετάσεις 118 υποψήφιοι, ωστόσο (όπως συμβαίνει κάθε χρόνο) ο αριθμός όσων τελικά προσήλθαν στα εξεταστικά κέντρα ήταν μικρότερος· σχεδόν το 90% των συμμετεχόντων αφορούσε μαθητές-τριες λυκείων της πόλης του Καρπενησίου. Λειτούργησαν τρία εξεταστικά κέντρα: στο Γενικό Λύκειο Καρπενησίου (από το ΓΕΛ και τις Λυκειακές τάξεις Κερασοχωρίου), στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου (από το ίδιο σχολείο αλλά και το ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας) και στη Γρανίτσα (για μαθητές από τα λύκεια Γρανίτσας & Ραπτοπούλου).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ