26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πανελλαδικές 2022 / Συνολικά 122 υποψήφιοι στην Ευρυτανία, η κατανομή ανά σχολείο – Στις 2 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κινείται ο αριθμός των μαθητών της Ευρυτανίας που δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022. Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου έχει τους περισσότερους υποψήφιους

Στις 2 Ιουνίου αρχίζουν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Επαγγελματικά Λύκεια, ενώ μία ημέρα αργότερα ανοίγει η αυλαία στα Γενικά Λύκεια, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας. Σε συνολικά εκατόν είκοσι δύο (122) ανέρχονται οι υποψήφιοι της Ευρυτανίας, σε Καρπενήσι και χωριά. Στις 15/6 ολοκληρώνονται τα μαθήματα στα δημοτικά.

Οι υποψήφιοι ανά σχολείο

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ευρυτανίας, 52 είναι οι μαθητές-τριες που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές από το Επαγγελματικό Λύκειο Καρπενησίου, ενώ σε 51 ανέρχονται οι υποψήφιοι από το ΓΕΛ Καρπενησίου. Οι δύο σχολικές μονάδες διαθέτουν ποσοστό μαθητών που αγγίζει το 85% των συνολικών υποψηφίων στις εξετάσεις. Αντίστοιχα, 7 υποψήφιοι δηλώθηκαν στο ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας, 5 στις Λυκειακές Τάξεις Γρανίτσας, 5 στις Λυκειακές Τάξεις Ραπτοπούλου και 2 στις Λ.Τ. Κερασοχωρίου. Να σημειωθεί ότι στους μαθητές-υποψηφίους αυτούς θα προστεθούν και απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις. Όπως κάθε χρόνο, το πρώτο εξεταζόμενο μάθημα θα είναι (σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) η Νεοελληνική Γλώσσα.

Σε σύγκριση με την περυσινή σχολική χρονιά, ο αριθμός των υποψηφίων των πανελλαδικών στην Ευρυτανία δεν παρουσιάζει αξιοσημείωτη μεταβολή, ωστόσο είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι μαθητές που συμμετέχουν στις εξετάσεις έχουν μειωθεί, στοιχείο που αποτυπώνει τη γενικότερη ελάττωση του μαθητικού δυναμικού στον τόπο μας. Η μόνη σχολική μονάδα που καταγράφει αύξηση των υποψηφίων είναι το ΕΠΑΛ Καρπενησίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας αναφέρεται και το πότε θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η λήξη μαθημάτων νηπιαγωγείων – δημοτικών σχολείων ορίστηκε για τις 15 Ιουνίου 2022, ενώ τα μαθήματα στα γυμνάσια θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου. Η λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών λυκείων προγραμματίστηκε για τις 20 Μαΐου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ