28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2021 / Ανακοινώθηκαν σήμερα οι Βάσεις Εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια – Η ΕΒΕ αλλάζει τα δεδομένα φέτος

Αγωνία τέλος σήμερα για τους περίπου 100.000 υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα ΑΕΙ και τους γονείς τους, καθώς έγιναν γνωστές οι βάσεις εισαγωγής. Οι υποψήφιοι ενημερώνονται για το αποτέλεσμά τους είτε με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο (εάν έχουν κάνει σχετική αίτηση) είτε μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας (κάθε υποψήφιος με τον κωδικό του) ή στο λύκειό τους.

Εκτός από τα αποτελέσματα για τις περίπου 80.000 θέσεις σε πανεπιστήμια και τις παραγωγικές σχολές των υπουργείων Αμυνας, Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη, ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τις 8.077 θέσεις σε δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), καθώς φέτος οι υποψήφιοι μπορούσαν να συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο και για τα ΙΕΚ. Το μέτρο εφαρμόζεται για πρώτη φορά και αποφασίστηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής του υπουργείου Παιδείας να δώσει βάρος στη μεταλυκειακή επαγγελματική εκπαίδευση, με δεδομένο και ότι από φέτος ισχύει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) στα ΑΕΙ. Οσοι υποψήφιοι δεν ξεπέρασαν την ΕΒΕ των σχολών που τους ενδιέφεραν μπορούσαν να διεκδικήσουν θέση σε δημόσιο ΙΕΚ.

Η ΕΒΕ εκτιμάται ότι θα αφήσει εκτός ΑΕΙ περίπου 25.000 υποψηφίους, ενώ θα υπάρξουν κενές θέσεις στο ένα τρίτο των τμημάτων των ΑΕΙ (περίπου 150 από τα 450).

Πάνω από τα 9000 μόρια θα ανέβει η βάση για το Τμήμα Δασολογίας & ΔΦΠ Καρπενησίου και το ερώτημα είναι πόσοι θα είναι οι νέοι φοιτητές τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Ε.Ν.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ