29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2021 / Τα σημερινά θέματα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (ΓΕΛ)

Από τα γενικά λύκεια άνοιξε, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, η αυλαία των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Ως είθισται, η αρχή έγινε με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας· θα ακολουθήσουν την Τρίτη (15/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ με τα Νέα Ελληνικά.

Φέτος, περισσότεροι από 100.000 υποψήφιοι συμμετέχουν στις εξετάσεις και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα εισαχθούν 77.415, αριθμός μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Στην Ευρυτανία, ο αριθμός των υποψηφίων των Πανελλαδικών ανέρχεται σε 127, αρκετά μικρότερος σε σύγκριση με προηγούμενα έτη (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 8:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8.00 π.μ.. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο έγγραφο, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, ενώ των ΕΠΑΛ με το Δελτίο εξεταζομένου και την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας που φέρει φωτογραφία. Επίσης, υποψήφιοι, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό τεστ (self-test) και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από τη σχετική πλατφόρμα. Κατά την διάρκεια των εξετάσεων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας (14/6), το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας (ΓΕΛ), τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Έστειλαν τις ευχές τους προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ