Ημερομηνία

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2026 / “Eμεινα προσηλωμένος παρά τις στιγμές πίεσης” – Ο Στέφανος Μοτσιόλας πρώτευσε στα ΕΠΑΛ της Ευρυτανίας

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν κάθε χρόνο την κορύφωση μιας πολύχρονης προσπάθειας, γεμάτης απαιτήσεις, άγχος και θυσίες. Για μια ακόμη χρονιά, μαθητές/τριες της Ευρυτανίας κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τις επιδόσεις τους, αποδεικνύοντας ότι η συστηματική προετοιμασία, η επιμονή και η πίστη στους στόχους οδηγούν στην επιτυχία.

Τα «Ευρυτανικά Νέα» φιλοξένησαν και φέτος, στην έντυπη έκδοσή τους, τους πρωταγωνιστές των εξετάσεων, τα παιδιά που κατέγραψαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στον νομό. Μέσα από τις προσωπικές τους μαρτυρίες, μίλησαν για τη διαδρομή μέχρι την επιτυχία, τις δυσκολίες που συνάντησαν, τις συμβουλές που δίνουν στους επόμενους υποψηφίους, αλλά και τα όνειρα που ήδη κάνουν για τη φοιτητική τους ζωή.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΟΤΣΙΟΛΑΣ

ΕΠΑΛ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ | ΒΑΘΜΟΣ 17,38

Με μέσο όρο 17,38 και συγκεντρώνοντας από 16.300 έως 17.680 μόρια, ο Στέφανος Μοτσιόλας, του Σιδέρη και της Θεοπούλας, απόφοιτος του Επαγγελματικού Λυκείου Καρπενησίου από τον Τομέα Πληροφορικής (ειδικότητα Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ), πέτυχε μία από τις υψηλότερες επιδόσεις στην Ευρυτανία στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Βαθμολογήθηκε με 19,8 στα Μαθηματικά (Άλγεβρα), 12 στα Νέα Ελληνικά, 19,5 στον Προγραμματισμό Υπολογιστών και 18,2 στα Δίκτυα Υπολογιστών.

«Η στιγμή που αντίκρισα τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών ήταν μία από τις πιο έντονες της ζωής μου. Η συγκίνηση και το άγχος “χτύπησαν κόκκινο”. Για λίγα δευτερόλεπτα ένιωσα την καρδιά μου να χτυπά δυνατά, μέχρι να συνειδητοποιήσω πραγματικά τι σήμαινε αυτό που έβλεπα. Όταν κατάλαβα ότι είχα πετύχει τον στόχο μου, ένιωσα μεγάλη χαρά, ανακούφιση και δικαίωση για όλη την προσπάθεια που είχα καταβάλει όλη τη χρονιά», λέει στα «Ευρυτανικά Νέα».

Όπως επισημαίνει, σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του έπαιξαν η σωστή οργάνωση, η επιμονή και η καθημερινή μελέτη, ενώ καθοριστική ήταν και η στήριξη που δέχθηκε από την οικογένειά του, τους καθηγητές και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Παρά τις στιγμές πίεσης και κούρασης, παρέμεινε προσηλωμένος στον στόχο του, βλέποντας τελικά την προσπάθειά του να ανταμείβεται.

Στους μαθητές που ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές συστήνει να έχουν κουράγιο και υπομονή, να οργανώσουν σωστά τον χρόνο τους και να μην αφήσουν το άγχος να τους καταβάλει. Θεωρεί ότι η συνέπεια στη μελέτη είναι πιο σημαντική από τις υπερβολές της τελευταίας στιγμής, ενώ τονίζει πως η ξεκούραση και η καλή ψυχολογία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προετοιμασίας.

Για τα φετινά θέματα εκτιμά ότι είχαν αυξημένο βαθμό δυσκολίας και απαιτούσαν καλή προετοιμασία, ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Το μάθημα που τον δυσκόλεψε περισσότερο ήταν τα Νέα Ελληνικά, καθώς, όπως αναφέρει, απαιτούσαν σωστή οργάνωση της σκέψης και ιδιαίτερη προσοχή στη διατύπωση.

Επόμενος στόχος του είναι να σπουδάσει Πληροφορική, καθώς, όπως λέει χαρακτηριστικά, «…από μικρό παιδί με ενδιέφερε ιδιαίτερα ο τομέας της τεχνολογίας, του προγραμματισμού και γενικότερα, η εξέλιξη του ψηφιακού κόσμου».

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα