29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πανελλαδικό lockdown, με έναρξη από την Παρασκευή 6/11, ανακοινώνει αύριο ο πρωθυπουργός – Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Καρπενήσι, κέντρο. Εικόνα από τη διάρκεια του πρώτου lockdown

Ένα δεύτερο lockdown ετοιμάζεται να ανακοινώσει στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, 5 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία και του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα. Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, η αυξητική τάση των κρουσμάτων, που σήμερα έφτασαν τα 2.646, συνιστά σήμα συναγερμού λόγω της πίεσης που ασκείται στο σύστημα υγείας και της ανάγκης να μπει άμεσα φρένο στην εξάπλωση της πανδημίας.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 και ουσιαστικά προανήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει lockdown σε όλη τη χώρα διάρκειας 30 ημερών, όπως εισηγήθηκε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», σε αντίθεση με εκείνο της περασμένης άνοιξης, το lockdown που προκρίνεται τούτη τη φορά θα είναι ανάλογο του μοντέλου που εφαρμόζεται ήδη στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών. Αυτό πρακτικά σημαίνει sms (στο 13033) για τις μετακινήσεις, απαγόρευση μετακινήσεων εκτός περιφερειακών ενοτήτων, αναστολή αεροπορικών και σιδηροδρομικών μεταφορών, αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, αναστολή εστίασης, ενώ επιτρέπονται οι υπηρεσίες ντελίβερι.

Βάσει του «μοντέλου Θεσσαλονίκης» τα σχολεία παραμένουν ανοικτά με δια ζώσης παρακολούθηση μαθημάτων πλην των Λυκείων όπου τα μαθήματα γίνονται αποκλειστικά μέσω τηλεκπαίδευσης. Όπως και να ‘χει, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από τα χείλη του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη συνολικά 2.646 νέα κρούσματα, με 179 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ ακόμα 18 άνθρωποι προστέθηκαν στη λίστα των νεκρών από επιπλοκές του κορονοϊού.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ