Με τη δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια θα τιμηθεί και φέτος στο Καρπενήσι η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής. Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Καρπενησίου, όπου κάθε χρόνο συρρέει πλήθος κόσμου, για να προσκυνήσει την ιερά εικόνα και να ζητήσει τη χάρη της Αγίας.
Το πρόγραμμα ξεκινά την προσεχή Παρασκευή 25 Ιουλίου, στις 7:00 το απόγευμα, με τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό και την τέλεση αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας γύρω από τον Ι.Ν., μια κατανυκτική πομπή με τη συνοδεία -όπως πάντα- της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν στις 10:00 το βράδυ, με την τέλεση Παρακλητικού Κανόνα προς την Αγία Παρασκευή.
Την επόμενη ημέρα και ανήμερα της εορτής, το Σάββατο 26 Ιουλίου, στις 7:00 το πρωί, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεως.