16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πανηγύρια στην Ευρυτανία αλλά χωρίς… χορό (!). Καταργείται η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού 50% στον νομό

Αποκλειστικά με καθήμενους θα λειτουργούν οι χώροι ψυχαγωγίας και τα κέντρα διασκέδασης έως την 31η Αυγούστου, όπως ενημέρωση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. «Ξέρω ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθημένων. Ξέρω ότι αυτό φαίνεται παράλογο αλλά ο ιός δεν αφήνει να παίξουμε με αυτό το ζήτημα», σημείωσε.

Από τις 16 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα θα λειτουργούν ως χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους και θα μπορούν να συμπληρώνουν το 85% της χωρητικότητάς τους. Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, λειτουργούν επιπλέον με τους κανόνες αποστάσεων που ισχύουν για την εστίαση.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων υπαίθριας ψυχαγωγίας μπορούν να επιλέγουν να καθίστανται είτε οικειοθελώς αμιγείς χώροι είτε μεικτοί. Οι κλειστοί χώροι θα είναι υποχρεωτικά αμιγείς.

Πανηγύρια αλλά χωρίς χορό

Για τα πανηγύρια καταργείται ο όρος της συμπλήρωσης εμβολιαστικής κάλυψης άνω του 50%. Στο εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού.

Μέχρι σήμερα, τα πανηγύρια επιτρέπονταν σε περιοχές όπου η εμβολιαστική κάλυψη ήταν στο 50% με μία δόση, και αφού είχαν παρέλθει 14 ημέρες. Έτσι, λόγου χάριν στην Ευρυτανία, όπου τουλάχιστον μία δόση έχει λάβει ποσοστό περίπου 32%, τα πανηγύρια δεν θα επιτρέπονταν.

Πλέον, ο συγκεκριμένος όρος καταργείται και για το υπόλοιπο του καλοκαιριού τα πανηγύρια μπορούν να πραγματοποιηθούν, υπό τα νέα μέτρα, όμως, που ισχύουν σε όλη την Ελλάδα -δηλαδή, χωρίς… χορό και μόνο με καθήμενους.

«Πρόκειται για μέτρο που δεν μπορεί να εφαρμοστεί, όποιος έχει πάει έστω και σε ένα πανηγύρι στη ζωή του, μπορεί να το καταλάβει», σχολιάζει στα Ευρυτανικά Νέα επαγγελματίας που δραστηριοποιείται σε πανηγύρια κάθε καλοκαίρι, στο Καρπενήσι και τα χωριά της Ευρυτανίας. «Η κατανάλωση αυξάνεται όταν το κέφι ανεβαίνει· εάν δεν επιτρέπεις στον πελάτη να σηκωθεί από το τραπέζι, είναι βέβαιο ότι θα πιει λιγότερο, θα κεράσει λιγότερο», σημειώνει.

Μένει να διαπιστωθεί στην πράξη πόσα πανηγύρια (από τα δεκάδες κάθε καλοκαίρι στην Ευρυτανία) τελικά θα διοργανωθούν, καθώς και τα επίπεδα συμμόρφωσης στα νέα μέτρα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ