16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος: Ζητά ενίσχυση και αποζημίωση για την ακαρπία των ελαιώνων τους

Την άμεση ενίσχυση και αποζημίωση για την ακαρπία των ελαιώνων τους για την χρονική περίοδο 2020 και 2021 ζητούν οι αγρότες της Σάμου.

Μέσω του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου έγινε η ενημέρωση ότι οι αγρότες της Μυτιλήνης αποζημιώθηκαν για την ελαιοκομική περίοδο 2020-2021 με 21 ευρώ ανά στρέμμα μετά από έντονες και επίμονες διεκδικήσεις ενώ οι αγρότες της Σάμου δεν έλαβαν χρήματα παρά το γεγονός ότι ήρθαν αντιμέτωποι με κάυσωνες, λειψυδρία, καταστροφή από δάκο αλλά και με αύξηση του εκθλιπτικού δικαιώματος στα λιοτρίβια από 14% στο 18%.

Κάνουν λόγω για πολίτες δεύτερης κατηγορίας ενώ συνεχίζουν όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους να διεκδικούν την μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές, την αναπλήρωση του εισοδήματός μας, αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ για προστασία από κάθε φυσική καταστροφή και νόσο, τη μη περικοπή των επιδοτήσεών μας, τη μη περικοπή των βασικών ενισχύσεων, τη μη κατάργηση του πρασινίσματος, τη μη περικοπή των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε προϊόντα, και γενικότερα στήριξη των βιοπαλαιστών αγροτών και του πρωτογενούς τομέα.

Tέλος οι αγρότες του νησιού δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν με συντονισμό της δράσης τους με τους αγροτικούς Συλλόγους ειδικά στην Περιφέρειά Β. Αιγαίου, ενώ στοχεύουν στην οργάνωση ημερίδας για την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή και τη σύνδεσή της με τον τουρισμό και τη διατροφή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ