19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παράταση στην απαγόρευση μετακίνησης για κυνήγι, ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς. Άσκηση θήρας μόνο σε 3 νομούς

Κατά την ενημέρωση συντακτών από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, το απόγευμα της Παρασκευής και ύστερα από την εισήγηση της Επιτροπής των επιστημόνων, ανακοινώθηκαν τα μέτρα που θα ισχύσουν στη χώρα από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Ισχύει η παράταση της απαγόρευσης μετακίνησης για κυνήγι και ψάρεμα, ενώ εξαιρείται το κυνήγι του αγριόχοιρου στις περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης –με παράταση, όπως όλα δείχνουν, της κυνηγετικής περιόδου στις ανωτέρω Π.Ε.

Στην Ευρυτανία, η θήρα αγριόχοιρου και λαγού έχει ήδη ολοκληρωθεί (βάσει της Ρυθμιστικής Διάταξης 2020-’21), ενώ, προς το παρόν, οι κυνηγοί δεν μπορούν να βγουν ούτε για μπεκάτσες (και άλλα πτηνά), το κυνήγι των οποίων ολοκληρώνεται στα μέσα Φεβρουαρίου.

Όσο αφορά τις μετακινήσεις για κυνήγι και ψάρεμα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε τα εξής: «Έγινε εκτεταμένη συζήτηση, τελικά αποφασίστηκε η παράταση της απαγόρευσή τους. Από την παράταση της απαγόρευσης εξαιρούνται οι περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου στο πλαίσιο της πρόληψης μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας, θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις τρεις Π.Ε.. Στη περίπτωση αυτή το κυνήγι θα επιτρέπεται εντός της περιφερειακής ενότητας και μόνο και εως τέσσερα άτομα, δυο σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης των περιοριστικών όρων θα επιβάλλεται εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων και ανάκληση της σχετικής άδειας κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μια τριετία».

(με στοιχεία από dasarxeio.com)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ