27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παρά τον άσχημο καιρό, τα Αγραφιωτόπουλα τίμησαν με κάθε επισημότητα τους Ήρωες του ‘21 – Οι εκδηλώσεις στα χωριά (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Μαθητικές παρελάσεις στα χωριά των Αγράφων, 203 χρόνια μετά την Επανάσταση

Παρότι ο καιρός δεν ήταν ιδανικός (κατά τόπους βροχές), το φρόνημα των Αγραφιωτόπουλων δεν κάμφθηκε ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821. Μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στα χωριά του Δήμου Αγράφων (Ραπτόπουλο, Γρανίτσα, Δυτ. Φραγκίστα, Κερασοχώρι, Άγραφα, Παλαιοκατούνα κ.α.) και καταχειροκροτήθηκαν. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν, επίσης, κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων, επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες κ.α.

Στο Κερασοχώρι

«Με όλες τις τιμές γιορτάστηκε και φέτος στα Άγραφα η 203η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης, ημέρα που έχει διπλή σημασία για τους Έλληνες», αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, που βρέθηκε στις εκδηλώσεις που έγιναν στη Δυτική Φραγκίστα. «Ημέρα θρησκευτικής ανάτασης», σημειώνει, «καθώς γιορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αλλά και ημέρας μνήμης κ τιμής στους ήρωες της Επανάστασης του 1821». «Χρέος μας ενωμένοι, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την τιμή και την αξιοπρέπεια του τόπου μας αλλά και να οργανώσουμε καλύτερα την Παιδεία, την Οικονομία και την Διοίκηση, ούτως ώστε να παραδώσουμε ένα καλύτερο Κράτος στη νέα γενιά! Χρόνια πολλά στους Αγραφιώτες κ στις Αγραφιώτισσες!», καταλήγει ο δήμαρχος.

Στη Δυτ. Φραγκίστα
Στο Ραπτόπουλο
Στη Γρανίτσα
Στην Παλαιοκατούνα

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ