19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παραδίδεται το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Γυμνάσιο Καρπενησίου – Δηλώσεις Άρη Τασιού (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση των Ευρυτανικών Νέων

Το μεγάλο έργο της ΠΕ Ευρυτανίας για την ανάπλαση του προαύλιου χώρου και των λοιπών εγκαταστάσεων στο Γυμνάσιο – Λύκειο Καρπενησίου, που χρηματοδοτεί με 2,3 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ολοκληρώνεται στο μεγαλύτερο τμήμα του. Στο ιστορικό γήπεδο του Γυμνασίου τοποθετείται χλοοτάπητας 4ης γενιάς. Στον σχεδιασμό του έργου ήταν και η διαμόρφωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του σχολικού συγκροτήματος που έχουν πλέον αναβαθμιστεί ριζικά. Ήδη τα δύο γήπεδα, τένις και μπάσκετ, τα οποία βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου έχουν ανακαινιστεί πλήρως και έχουν δοθεί σε χρήση.

Πριν λίγες ημέρες, ο ανάδοχος του έργου προχώρησε στην τοποθέτηση χλοοτάπητα 4ης γενιάς στο μέχρι πρότινος χωμάτινο γήπεδο του Γυμνασίου. Το έργο προκηρύχθηκε από τον Δήμο Καρπενησίου με προϋπολογισμό 395.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος μετά από σχετική Προγραμματική Σύμβαση. Το θρυλικό γήπεδο ποδοσφαίρου του Γυμνασίου Καρπενησίου θα διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να τοποθετηθεί -για πρώτη φορά στην ιστορία του- πλαστικός χλοοτάπητας 4ης γενιάς. Επίσης, για πρώτη φορά θα τοποθετηθεί στον περιμετρικό στίβο του γηπέδου ταρτάν τεσσάρων διαδρομών, ώστε να μπορούν να γίνουν προπονήσεις και προετοιμασίες αθλητών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, κ. Αριστείδη Τασιού στα Ευρυτανικά Νέα, μόλις ολοκληρωθεί το έργο, οι καινούριες αθλητικές εγκαταστάσεις θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και από τους δημότες, τα απογεύματα και τις ημέρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία· σαββατοκύριακα και αργίες. Η πρόσβαση για το κοινό θα γίνεται από την οδό Προυσιωτίσσης, καθώς, όπως έχει διαμορφωθεί η συγκεκριμένη είσοδος, απομονώνει τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις από το σχολικό συγκρότημα.

Γήπεδα τένις στο Κεφαλόβρυσο

Επίσης, στο ίδιο έργο των 395.000 ευρώ περιλαμβάνεται και ένα υποέργο, που αφορά την τοποθέτηση νέου πλαστικού δαπέδου στα γήπεδα τένις στο Κεφαλόβρυσο. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση στις ξεχασμένες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κεφαλόβρυσο, που όμως ικανοποιεί ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, αναβαθμίζει την περιοχή, μία από τις ομορφότερες του δήμου.

Δηλώσεις Άρη Τασιού

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, κ. Αριστείδης Τασιός, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ομαλή εξέλιξη της μεγάλης εργολαβίας για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου και των αθλητικών εγκαταστάσεων στο σχολικό συγκρότημα, δηλώνει στα Ευρυτανικά Νέα:

«Προς ολοκλήρωση βαίνει ένα από τα σπουδαιότερα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ, αυτό της ανάπλασης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Καρπενησίου, του περιβάλλοντος χώρου και των λοιπών εγκαταστάσεων. Με τις εργασίες που γίνονται τώρα στο γήπεδο του Γυμνασίου, ολοκληρώνεται το μεγάλο αυτό έργο της ΠΕ. Ουσιαστικά δίνουμε προς χρήση μία ακόμη γηπεδική εγκατάσταση πλήρως εκσυγχρονισμένη στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου, επισκέψιμη όχι μόνο από τους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος, αλλά και από τους δημότες και επισκέπτες της περιοχής. Ένας αθλητικός χώρος σύγχρονων προδιαγραφών, με γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο τένις, μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου και ταρτάν στίβου 4 διαδρομών όπου μπορεί να φιλοξενηθούν σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο 10ήμερο. Επίσης, σε αυτή την εργολαβία αντιμετωπίζουμε και το πρόβλημα των γηπέδων τένις στο Κεφαλόβρυσο».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ