24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή απολογούνται οι πέντε αστυνομικοί – «πάρε – δώσε» με Τούρκους δουλέμπορους

Στενή συνεργασία με Τούρκους δουλεμπόρους για την διακίνηση παράτυπων μεταναστών, φαίνεται να είχαν οι πέντε αστυνομικοί στον Έβρο, που πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή. Ο κοριός της Aστυνομίας κατέγραψε τις συνομιλίες τους, όπου χρησιμοποιούσαν κώδικες ονομασίες, για να μην γίνουν αντιληπτοί, και αυτό που τους απασχολούσε ήταν πώς θα δικαιολογήσουν τα παράνομα κέρδη τους στο “πόθεν έσχες”.

Το βίντεο με το τζιπ με τις αθηναϊκές πινακίδες, που αποκαλύπτει η ΕΡΤ, ανέβηκε πριν λίγες ώρες στο λογαριασμό Τούρκων δουλεμπόρων στο Tik Tok. Παραλαμβάνει μετανάστες που μόλις πέρασαν σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο και εξαφανίζεται.

Με τον ίδιο τρόπο δρούσαν και οι Τούρκοι δουλέμποροι που συνεργάζονταν με πέντε Έλληνες αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου. Αρχηγός της ομάδας ενστόλων φέρεται 54χρονος αρχιφύλακας, ο οποίος ήταν ο «σύνδεσμος» με τους Τούρκους. Οι μετανάστες παρότι πλήρωναν αδρά σε πολλές περιπτώσεις έπεφταν θύματα απάτης, καθώς μόλις έφταναν σε ελληνικό έδαφος συλλαμβάνονταν.

«Αυτό που συνέβη είναι λυπηρό, είναι εξοργιστικό, καμία ανοχή σε επίορκους αστυνομικούς από την ΕΛ.ΑΣ. και τη Δικαιοσύνη» δήλωσε ο Παναγιώτης Χαρέλας, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων.

Ο κοριός της Αστυνομίας έκαψε τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, που χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες. Λέγοντας «βαλίτσα» ή «παπούτσια» εννοούσαν τα χρήματα που έπαιρναν από τους Τούρκους δουλεμπόρους με τους οποίους συνεργάζονταν.

«Τα κυκλώματα βγάζουν τεράστια κέρδη και πάντα ο φόβος μας ήταν να μην δελεάσουν συναδέλφους μας να συνεργαστούν μαζί τους» επισημαίνει ο Παναγιώτης Χαρέλας.

Σε άλλη συνομιλία ανησυχούν για το πώς θα δικαιολογήσουν τα παράνομα κέρδη τους στο «πόθεν έσχες» που είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν κάθε χρόνο ως αστυνομικοί και πως θα μπορέσουν να κάνουν αγορές με αυτά.

Οι πέντε συλληφθέντες αστυνομικοί οδηγήθηκαν το πρωί στον Εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ