25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παρατείνεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η επετειακή εικαστική έκθεση στο Μουσείο Κορυσχάδων

Την ευκαιρία να δουν από κοντά σπάνιους πίνακες και βιβλία με θέμα την Εθνεγερσία και τους ήρωές της, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα έχουν κάτοικοι και επισκέπτες της Ευρυτανίας. Η λειτουργία της επετειακής εικαστικής έκθεσης στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων, με τίτλο «Το ΄21 με  τον χρωστήρα & τη γραφίδα – Στιγμές της ιστορίας μας στις τέχνες και στα γράμματα», παρατείνεται κατά έναν μήνα λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος.

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από απαίτηση εκατοντάδων φίλων, η επετειακή έκθεση συνεχίζεται έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης τον Σεπτέμβριο, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες, θα ανακοινωθεί προσεχώς”, αναφέρει ο Σύλλογος Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι», που μαζί με τον Δήμο Καρπενησίου οργάνωσαν την αξιόλογη έκθεση.

Η έκθεση αναπτύσσεται στο ισόγειο του Μουσείου Κορυσχάδων και περιλαμβάνει 40 έργα ζωγραφικής. Οι πίνακες αποτυπώνουν μορφές των πρωταγωνιστών της Επανάστασης του 1821, που σχετίζονται με την Ευρυτανία, όπως ο Αθανάσιος Καρπενησιώτης, ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Κίτσος Τζαβέλλας, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο Αντώνης Μακρυγιάννης (Κατσαντώνης), όπως επίσης σκηνές μαχών (πχ Μάχη του Κεφαλοβρύσου), χάρτες κ.ά. Συνοδεύεται από παράλληλη έκθεση 46 τίτλων βιβλίων σπάνιων εκδόσεων, από τον 19ο και τις αρχές του 20ού αιώνα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ