13 Αυγούστου 2022

ΜΕΝΟΥ

Παρουσίαση βιβλίου “Πηλιογραφήματα” του Κυρ. Παπαγεωργίου

«Πηλιογραφήματα» είναι ο τίτλος του τελευταίου βιβλίου του Κυριάκου Παπαγεωργίου, και περιλαμβάνει «σαράντα ποιητικές διαδρομές στο πηλιορείτικο περιβάλλον», αφού εκδόθηκε αυτόν τον μήνα από τις Εκδόσεις «Ιδιόμελον».

Ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός, οργανώνει την παρουσίασή του σε ένα εξαιρετικό Πηλιορείτικο περιβάλλον, το Αρχοντικό Ζαφειρίου, στον Άγιο Ονούφριο, την προσεχή Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 και ώρα 20.30.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Παγκόσμιου πεζοπόρου, Αλπινιστή και πρεσβευτή του Πηλίου, Νίκου Μαγγίτση.

Στη συνέχεια θα μιλήσει για το βιβλίο, ο μεγάλος φίλος του Πηλίου, που το έκανε μόνιμη κατοικία του, ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. – Πρόεδρος Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ.)

Θα ακολουθήσει ο Κυριάκος Σταθάκης, Ιατρός Νευρολόγος – Έφορος Μονοπατιών του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΟΣ Βόλου, διαχειριστής του ιστοτόπου «Περπατώντας στο Πήλιο», ο οποίος έχει συνηθίσει το κοινό πολλά να πράττει στην κατεύθυνση της προβολής του Πηλίου και των μονοπατιών του, όχι μόνο με αναρτήσεις, αλλά και με πλούσια δράση στο πλαίσιο των καθαρισμών του.

Αποσπάσματα από το Βιβλίο θα διαβάσει ο Εκπαιδευτικός και πανελλήνια γνωστός Βολιώτης συγγραφέας Κώστας Ακρίβος.

 Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Συγγραφέα, Κυριάκου Παπαγεωργίου, στη συνέχεια. Ίσως έχει να προαναγγείλει ένα ακόμη βιβλίο του, ή να καταθέσει εντυπώσεις συνοδοιπόρων του σε όλη την Ελλάδα για το Πήλιο!

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού, πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού», κ. Ιγνάτιος, που με μεγάλη χαρά και ενδιαφέρον δέχτηκε την πρόταση του συγγραφέα για την έκδοση του βιβλίου από τις εκδόσεις «Ιδιόμελον», θα κάνει το κλείσιμο της εκδήλωσης.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ιωλκός, και μέλος του Δ.Σ. της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», Αδαμαντία Μουτσινά, θα έχει τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy