28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παρόντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου η εξόδιος ακολουθία του 43χρονου ιερέα που πέθανε από κορονοϊό στην Εύβοια

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε χθες, στον Ιερό Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, στο Ν. Προκόπι Ευβοίας, η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Νικολάου Βερνέζου ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 43 ετών. Ο ιερέας προσβλήθηκε από κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ ήταν ανεμβολίαστος. Άφησε πίσω του οικογένεια με πέντε παιδιά. Το παρών στο “ύστατο χαίρε” του αγαπητού στην περιοχή ιερέα έδωσε, μεταξύ άλλων, και ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Σε ανακοίνωση της Ι.Μ. Χαλκίδος, διαβάζουμε τα εξής: “Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 το πρωί, η Ευβοϊκή γη εδέχθη το λείψανο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Βερνέζου, Πρωθιερέως του Ι. Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

Το πρωί, στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Ν. Προκοπίου εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου-Αρχιγραμματέως της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τη συμμετοχή Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος, λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ομίλησε προς τα μέλη της ιεράς συνάξεως εξαίροντας το ήθος του κεκοιμημένου Ιερέως.

Στις 11π.μ. της ιδίας ημέρας, ετελέσθη η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Νικολάου, με την συμμετοχή των εκ της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος προερχομένων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου και Καρπενησίου κ. Γεωργίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Προ της απολύσεως της ιεράς Ακολουθίας της Κηδείας, ομίλησε κατάλληλα και ιδιαιτέρως συγκινητικά ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος, αναφερθείς στο πρόσωπο του αοιδίμου Ιερέως, τονίζοντας τα χαρίσματα με τα οποία τον είχε προικίσει η Χάρις του Θεού, καθώς και στην προσφορά του προς την Τοπική Εκκλησία.

Η ταφή του αοιδίμου Ιερέως έγινε, κατά την επιθυμία του, πίσω από το Ιερό Βήμα του Ενοριακού Ι. Ναού Αγίου Αθανασίου Δαφνούσης, στον οποίο διηκόνησε, ως Εφημέριος, ενώ το λείψανό του κύκλωναν η καλή του πρεσβυτέρα Κωνσταντίνα, τα πέντε τέκνα τους, η μητέρα του πρεσβυτέρα Παρασκευή, τα αδέλφια του με τις οικογένειές τους και ο λαός του Θεού”.

Φωτογραφία: Δημήτριος Πετρογιάννης

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ