29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πατήσια: Σύλληψη 15χρονου για μαχαίρωμα 16χρονου – Ποια η σύνδεση με το φονικό στη Νέα Ιωνία

Ύστερα από τη σύλληψη του ανήλικου που τραυμάτισε με μαχαίρι πριν από μερικές μέρες τον 16χρονο στα Πατήσια αποκαλύφθηκε ότι το θύμα είναι γιος του ιδιοκτήτη της καφετέριας στη Νέα Ιωνία, όπου την περασμένη Τρίτη έγινε η φονική συμπλοκή μεταξύ Αλβανών κακοποιών.

Ένας 15χρονος, ο οποίος μαχαίρωσε στις 20 Φεβρουαρίου 2023 έναν 16χρονο στα Πατήσια, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει τραύμα στον πνεύμονα, συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου από άνδρες της Ασφάλειας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο 15χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, βρισκόταν το απόγευμα της 20ης Φεβρουαρίου μαζί με ακόμα τέσσερα άτομα στα Πατήσια, όπου προσέγγισε μαζί με τους συνεργούς του απειλητικά τον 16χρονο και έναν φίλο του, στους οποίους επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά.

Οι ανήλικοι προσπάθησαν αρχικά να απομακρυνθούν τρέχοντας από το σημείο.

Αφού οι δράστες τους κυνήγησαν, μετά από λίγο, ακινητοποίησαν τον 16χρονο και με χρήση μαχαιριού, ένας εκ των δραστών, τον τραυμάτισε στα πλευρά, την πλάτη, το δεξί κάτω άκρο και του αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και έπειτα από συνδυαστική αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων, αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 15χρονο ως δράστη της επίθεσης με το αιχμηρό αντικείμενο.

Επίθεση σε 16χρονο στα Πατήσια: 4 άτομα τον μαχαίρωσαν σε στήθος, μηρό και πλάτη – Νοσηλεύεται στο Παίδων

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και οδηγήθηκε στην ανωτέρω υπηρεσία, όπου αρνήθηκε να δακτυλοσκοπηθεί. Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του κατηγορούμενου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ρουχισμός που έφερε κατά τη στιγμή της επίθεσης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων δραστών συνεχίζεται.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ