23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πεκίνο 2022 / 29ος στον κόσμο ο Γιάννης Αντωνίου στο απλό σλάλομ! Πώς έτρεξε ο αθλητής από το Καρπενήσι

ΦΩΤΟ. Wander Roberto – ANOC Olympic@wander_imagem / Inovafoto Fotografia

Στο κορυφαίο ραντεβού των χειμερινών αθλημάτων, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Γιάννης Αντωνίου, από το Καρπενήσι, κατόρθωσε να κερδίσει την 29η θέση στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης και να ολοκληρώσει με τρόπο εξαιρετικό την παρουσία του στο Πεκίνο 2022!

Το αγώνισμα του απλού σλάλομ ξεκίνησε στις 4:15 (ώρα Ελλάδας) ξημερώματα Τετάρτης 16/2 (μεταδόθηκε από την ΕΡΤ2 και το EUROSPORT1) και ο πρωταθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου αγωνίστηκε 52ος στο πρώτο run. Αποφεύγοντας τα λάθη, σε μια μάλλον συντηρητική κούρσα, κατάφερε να τερματίσει σε χρόνο 59.48, στα +5.56’’ πίσω από τον πρώτο αθλητή, καταλαμβάνοντας την 36η θέση. Πολλές ήταν ξανά οι εγκαταλείψεις αθλητών, καθώς σε σύνολο 88 συμμετεχόντων, την πρώτη διαδρομή ολοκλήρωσαν 52 χιονοδρόμοι.

Η δεύτερη διαδρομή είχε ώρα έναρξης στις 7:45 το πρωί και ο Γιάννης Αντωνίου πήρε εκκίνηση 36ος. Ο 27χρονος αθλητής μας κάλυψε τη διαδρομή σε 54.81, +5.02 από τον πρώτο αθλητή, με αποτέλεσμα να πετύχει συνολική επίδοση 1.54.29, που του χάρισε μια θέση στην κορυφαία 30άδα!

Δείτε ΕΔΩ την κούρσα του Γιάννη Αντωνίου

Ioannis Antoniou, of Greece reacts after finishing the first run of the men’s slalom at the 2022 Winter Olympics, Wednesday, Feb. 16, 2022, in the Yanqing district of Beijing. (AP Photo/Luca Bruno)

Νικητής και χρυσός ολυμπιονίκης στο απλό σλάλομ, στο Πεκίνο 2022, αναδείχθηκε ο Γάλλος Noel Clement, με δεύτερο τον Αυστριακό Johannes Strolz και στην τρίτη θέση τον Νορβηγό Sebastian Foss-Solevaag.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντωνίου δεν είχε καταφέρει να πάρει κατάταξη στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση (ξημερώματα Κυριακής 13/2, ώρα Ελλάδας), σε έναν αγώνα με υψηλό βαθμό δυσκολίας λόγω της χιονόπτωσης και της χαμηλής ορατότητας.

To 2018, στην Pyeongchang της Νότιας Κορέας, στην παρθενική του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο αθλητής του ΕΟΣ είχε τερματίσει 46ος στο γιγαντιαίο σλάλομ, ενώ είχε εγκαταλείψει (DNF) στο απλό σλάλομ.

Η τελική κατάταξη, με τον Αντωνίου στην 29η θέση στο σλάλομ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ