25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΠΕΚΙΝΟ 2022 / Εγκατέλειψε ο Γιάννης Αντωνίου στην 1η κατάβαση και δεν συνεχίζει στο γιγαντιαίο σλάλομ – Εκτός αγώνα 1 στους 2 αθλητές

Ο Γιάννης Αντωνίου δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο γιγαντιαίο σλάλομ ανδρών, καθώς εγκατέλειψε στο 1ο run, στον αγώνα που ξεκίνησε στις 4:15 το πρωί της Κυριακής (ώρα Ελλάδος), σε έναν αγώνα με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Ο πρωταθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου αγωνίστηκε 64ος σε σύνολο 89 αθλητών από 62 χώρες και παρότι ξεκίνησε καλά, βρισκόμενος περίπου στο 1/3 της διαδρομής «έχασε» μία πόρτα και μαζί τη δυνατότητα να συνεχίσει στο υπόλοιπο του αγωνίσματος.

Το σημείο όπου ο Αντωνίου δεν καταφέρνει να ακολουθήσει τη σωστή πορεία και τίθεται εκτός αγώνα

Όπως έχει επισημανθεί πολλές φορές, τα αλπικά αγωνίσματα κρίνονται στις λεπτομέρειες -κυριολεκτικά στα κλάσματα δευτερολέπτου- και μια λάθος εκτίμηση στη γραμμή που επιλέγει (ή αναγκάζεται να ακολουθήσει) ο αθλητής, οδηγεί συνήθως στην έξοδο.

Η γιγαντιαία τεχνική κατάβαση στο Πεκίνο δυσκόλεψε πολλούς αθλητές και είναι χαρακτηριστικό ότι σε σύνολο 89 αθλητών, ολοκλήρωσαν τα δύο run μόλις οι… 47· το 53% των συμμετεχόντων δεν πήρε κατάταξη (DNF). Στη διάρκεια του αγωνίσματος επικρατούσε χιονόπτωση και χαμηλή ορατότητα και μάλιστα η έναρξη του 2ου run καθυστέρησε λόγω του αντίξοου καιρού.

Nικητής αναδείχθηκε ο Ελβετός Marco Odermatt.

Ο Αντωνίου θα συνεχίσει στο Πεκίνο 2022, καθώς την προσεχή Τετάρτη (16/2) αγωνίζεται στο απλό σλάλομ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ