1 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πενήντα επτά κυπαρίσσια φυτεύτηκαν στο Καρπενήσι, ένα για κάθε θύμα της τραγωδίας των Τεμπών – Η συμβολική, συγκινητική δράση (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Τμήμα Δασολογίας και ο Δήμος Καρπενησίου συνεργάστηκαν και πραγματοποίησαν δράση δενδροφύτευσης στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου. Επιλέχθηκε να φυτευτούν 57 κυπαρίσσια, όσες και οι ψυχές που χάθηκαν στο δυστύχημα των Τεμπών

AΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ήταν συγκινητικό το πρωινό της Τρίτης, 21 Μαρτίου 2023 στο Καρπενήσι. Στο νότιο κομμάτι της πόλης, άνωθεν του κόμβου της Πειραϊκής Πατραϊκής, το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου, οργάνωσε δενδροφύτευση με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Δασών.

ΒΙΝΤΕΟ

Μηχάνημα έργου του δήμου διαμόρφωσε κατάλληλα τον χώρο και στις 11:30 το πρωί τα πρώτα μικρά κυπαρίσσια άρχισαν να τοποθετούνται στο χώμα. Συνολικά πενήντα επτά (57) δεντράκια φυτεύτηκαν, όσοι και οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Ήταν μια δράση αφιερωμένη στη μνήμη τους, ένας φόρος τιμής για τα αδικοχαμένα θύματα εκείνο το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Επικεφαλής της δράσης ήταν ο πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας & Δ.Φ.Π. Καρπενησίου, Καλούδης Σπύρος, με συνοδεία καθηγητών και φοιτητών/τριών, ενώ από τον Δήμο Καρπενησίου συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της δράσης ο αντιδήμαρχος Χρήστος Γενιτσαρόπουλος και το εργατικό προσωπικό του δήμου. Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Παντελής Χαλκιάς και Σοφία Ζαλοκώστα.

Τα 57 ορθόκλαδα κυπαρίσσια, που φυτεύτηκαν στο Καρπενήσι, είναι ψηλά, διακοσμητικά, κωνοφόρα δέντρα, τα οποία μεγαλώνουν αργά και σταθερά, φτάνουν σε μεγάλο ύψος, διατηρώντας μια πυκνή, αριστοκρατική εμφάνιση, όρθιας, συμπαγούς κολώνας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ