19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Περίπου 300 παιδιά νοσούν με καρκίνο κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Η εκδήλωση ευαισθητοποίησης στο Καρπενήσι (ΒΙΝΤΕΟ)

από την έντυπη έκδοση

Πρόσφατα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου (15/2), ο «Αγώνας Ζωής» διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία. Μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων παρακολούθησαν, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, την ενδιαφέρουσα ομιλία της κας Μαίρης Τρυφωνίδη, προέδρου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Περίπου 300 παιδιά νοσούν με καρκίνο στην Ελλάδα κάθε χρόνο, ενώ συνήθως η διάρκεια της θεραπείας είναι μακρά και επίπονη, σημείωσε η ομιλήτρια, που θέλησε να «γκρεμίσει» προκαταλήψεις που αφορούν τον παιδικό καρκίνο. Ο καρκίνος της παιδικής και εφηβικής ηλικίας δεν μπορεί να προβλεφθεί από τους γονείς ή τον παιδίατρο, δεν έχει γονιδιακή αιτιολογία, δεν προκαλείται από κάτι που συνέβη στην ανατροφή του παιδιού, δεν μεταδίδεται, δεν υπάρχει τρόπος να εντοπιστεί κάποια προδιάθεση σε προγεννητικό επίπεδο, τόνισε και συμβούλεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες να επιδείξουν διακριτικότητα και σεβασμό στην περίπτωση που κάποιος/α φίλος/η τους νοσήσει (και η εξωτερική του/της εμφάνιση αλλάξει λόγω των θεραπειών).

Αναφέρθηκε, τέλος, στη δράση και την πολύχρονη προσφορά της «Φλόγας», που ιδρύθηκε το 1982 και έχει αγκαλιάσει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. «Η “Φλόγα” καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη και όσο έχουμε κοντά μας όλους εσάς. Η “Φλόγα” θα συνεχίζει να φωτίζει και να ζεσταίνει τα παιδιά με καρκίνο όλης της χώρας», ανέφερε. Στα Ευρυτανικά Νέα μίλησαν, η κα Μαίρη Τρυφωνίδου, εκπρόσωπος της «Φλόγας», και η κα Ανθή Μουλιανίτη-Κοντοκώστα, εκπρόσωπος του «Αγώνα Ζωής».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ