20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Περιμένουν 3.000 επισκέπτες. Στα μέσα Μαΐου, στο Καρπενήσι, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών

από την έντυπη έκδοση

Εντείνονται οι προετοιμασίες για το σπουδαίο κυναθλητικό ραντεβού στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου. Οι διοργανωτές αναμένουν έως και 3.000 επισκέπτες και 600 συμμετοχές σκύλων από 35 χώρες.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2022 είναι μια μεγάλη παγκόσμια διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο Καρπενήσι, το διάστημα 10 με 15 Μαΐου, από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Βελγικών Ποιμενικών Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Μακρακώμης. Στο Αθλητικό Κέντρο θα στηθεί μια μικρή… πόλη για τις ανάγκες των αγώνων.

Για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, ενώ οι διοργανωτές αναμένουν περί τις 600 συμμετοχές σκύλων από δεκάδες χώρες από όλον τον κόσμο και την παρουσία τριών χιλιάδων επισκεπτών. Οι αγώνες περιλαμβάνουν έξι κυναθλήματα, που θα αναδείξουν τις ικανότητες των συμπαθών τετράποδων και τον υψηλό βαθμό συνεργασίας με τους εκπαιδευτές τους.

«Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες και όσο περνά ο καιρός ετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε, ώστε να είναι όλα έτοιμα για να υποδεχτούμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών που διεξάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και συγκεκριμένα στον δήμο Καρπενησίου και το Αθλητικό Κέντρο. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μια συνάντηση με τον Σύλλογο Ξενοδόχων, τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο για το πώς θα λειτουργήσουν εκείνες τις μέρες το λιανικό εμπόριο, η εστίαση και γενικότερα να γίνουν όσο πρέπει ώστε να είναι η πόλη μας σε ετοιμότητα για τους επισκέπτες και τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν εκείνες τις ημέρες», δηλώνει στα Ευρυτανικά Νέα ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καρπενησίου κ. Γιάννης Σβερώνης.

Μακέτα των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Καρπενήσι. Θα χρησιμοποιηθεί σχεδόν το σύνολο των χώρων του Αθλητικού Κέντρου

«Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα και με βάση την Ομοσπονδία Βέλγικων Ποιμενικών», σημειώνει, «αναμένονται περίπου 3.000 επισκέπτες. Θα υπάρξουν συμμετοχές από 30-35 διαφορετικές χώρες και 600 σκυλιά που θα συμμετέχουν στα κυναθλήματα. Θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και θα είμαστε και εμείς νικητές μέσα από όλη αυτή τη διοργάνωση».

«Ήδη οι υπεύθυνοι έχουν επισκεφθεί την πόλη και το Αθλητικό Κέντρο και μας έχουν επισημάνει τι πρέπει να κάνουμε εμείς -αν και δεν βοηθάει και πολύ ο καιρός. Παρόλα αυτά εμείς θα είμαστε έτοιμοι, όπως ακριβώς μας έχουν ζητήσει. Ήδη δρομολογούνται κάποιες αλλαγές μέσα στον χώρο για το που θα τοποθετηθούν τα camper, το εστιατόριο, το καφέ, γιατί στην ουσία θα στηθεί μια μικρή πόλη μέσα στον χώρο του Αθλητικού Κέντρου», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος.

«Θα εκμεταλλευτούμε», προσθέτει, «κάθε χώρο του Κέντρου, από τα αποδυτήρια μέχρι τα πάρκινγκ όπου θα υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για κάμπινγκ, καθώς υπάρχει αυξημένη ζήτηση από πολλές χώρες. Ακόμη, θα τοποθετηθούν μικρά σπιτάκια που θα διατεθούν προς ενοικίαση, ώστε εάν το επιθυμούν επιχειρήσεις της περιοχής να τα εκμεταλλευτούν και να διαφημίσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους». «Πιστεύω θα είναι μια γιορτή και θα βγούμε όλοι νικητές μέσα από αυτό. Επίσης, πρόκειται για μια κίνηση που αναδεικνύει τις δυνατότητες του Αθλητικού Κέντρου και ότι μπορούμε να κάνουμε και ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις», σημειώνει ακόμα.

Παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα γήπεδα του Αθλητικού Κέντρου, καθώς θα χρησιμοποιηθούν και τα τρία γήπεδα, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν και στον περιβάλλοντα χώρο, «…ώστε να γίνουν όλα έτσι όπως μας έχει ζητηθεί γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ο χώρος που θα διεξαχθούν τα κυναθλήματα», καταλήγει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ