25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Περιοδεία Φάνη Σπανού στο Καρπενήσι. Επισκέφθηκε τα γήπεδα στο σχολικό συγκρότημα και το Χιονοδρομικό στο Βελούχι (ΦΩΤΟ)

Παραμονή της εορτής της Παναγίας της Προυσιώτισσας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, πραγματοποίησε περιοδεία στο Καρπενήσι και βρέθηκε σε έργα της Περιφέρειας που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στα νέα γήπεδα του σχολικού συγκροτήματος

Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, Άρη Τασιό, την Αντιπεριφερειάρχη Δασικής-Ορεινής Πολιτικής & Κτηνοτροφίας, Κατερίνα Καλαντζή, και τον Δήμαρχο Καρπενησίου, Νίκο Σουλιώτη, επισκέφθηκε αρχικά τα νέα γήπεδα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου-ΓΕΛ Καρπενησίου.

Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα (έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση), προ ολίγων εβδομάδων παραδόθηκε το μεγάλο έργο της ΠΕ Ευρυτανίας για την ανάπλαση του προαύλιου χώρου και των λοιπών εγκαταστάσεων στο Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, που χρηματοδότησε με 2,4 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στο ιστορικό γήπεδο του Γυμνασίου τοποθετήθηκε χλοοτάπητας 4ης γενιάς, ενώ στον περιμετρικό στίβο του γηπέδου εγκαταστάθηκε ταρτάν τεσσάρων διαδρομών, ώστε να μπορούν να γίνουν προπονήσεις και προετοιμασίες αθλητών. Το υποέργο προκηρύχθηκε από τον Δήμο Καρπενησίου με προϋπολογισμό 395.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος μετά από σχετική Προγραμματική Σύμβαση. Επίσης, στο ίδιο έργο των 395.000 ευρώ περιλαμβάνεται και ένα υποέργο, που αφορά την τοποθέτηση νέου πλαστικού δαπέδου στα γήπεδα τένις στο Κεφαλόβρυσο.

Είχε προηγηθεί η παράδοση των γηπέδων μπάσκετ και τένις, δίπλα από το κλειστό γυμναστήριο του σχολείου.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα έργο που επί της ουσίας μόλις ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για ένα από τα πολύ εμβληματικά έργα συνεργασίας της Περιφέρειας με τον Δήμο Καρπενησίου, αρχικού προϋπολογισμού 2,4 εκ. ευρώ», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Σπανός και έκανε λόγο για «μια πολύ ολοκληρωμένη παρέμβαση για τα παιδιά, για τους νέους του τόπου μας (…)», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Καρπενησίου για τη συνεργασία.

Και στο Βελούχι

Ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας βρέθηκε και στο Χ/Κ Καρπενησίου, στο Βελούχι. Σε πλήρη εξέλιξη, εξάλλου, βρίσκεται το ολοκληρωμένο επενδυτικό σχέδιο της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου, μετά και την υπογραφή της σύμβασης από τον κ. Φάνη Σπανό για την εκτέλεση του έργου «Ανακατασκευή και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου», προϋπολογισμού 2.750.000 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο αφορά στην πλήρη ανακατασκευή και αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου και του περιβάλλοντος χώρου και περιλαμβάνει: Ανακατασκευή του Σαλέ, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια από τον ΕΟΤ, ανακατασκευή του “κάτω” μπαρ στις πίστες (Θησέας), ανακατασκευή του πάνω πάρκινγκ, ενώ προβλέπονται εργασίες κατασκευής τοίχων αντιστήριξης, στραγγιστηριών, κατασκευή δικτύου ομβρίων, ασφαλτόστρωση, ηλεκτροφωτισμός κλπ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ