29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΠΕ Ευρυτανίας / Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία, το Σάββατο 19/3 στο Καρπενήσι – Δηλώσεις Φ. Σπανού

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει εκστρατεία για τη συλλογή των αναγκαίων ειδών και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας «…που βιώνει τα δεινά της απρόκλητης Ρωσικής εισβολής σε ευρωπαϊκό έδαφος!», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός επικοινώνησε με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Sergii Shutenko, και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση των Στερεοελλαδιτών στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, καθώς επίσης και τη ρητή καταδίκη της ρωσικής επίθεσης, όπως αυτή αποτυπώθηκε και στο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Περαιτέρω, Περιφερειάρχης και Πρέσβης συνεργάστηκαν για τον καθορισμό των αναγκαίων ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας και κάθε άλλης μορφής υποστήριξης, όπως η φιλοξενία προσφύγων. Ακολούθησε σχετική επικοινωνία του Περιφερειάρχη και με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, για τον συντονισμό των παρεμβάσεων στο πεδίο της οργάνωσης της φιλοξενίας.

Δράση και στο Καρπενήσι

Η εκστρατεία ξεκινά το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 με παράλληλες δράσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίες θα διεξαχθούν από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στα ακόλουθα σημεία:

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (Κεντρική Πλατεία)

ΛΙΒΑΔΕΙΑ (Κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως)

ΘΗΒΑ (Κεντρική Πλατεία) o ΧΑΛΚΙΔΑ (Πίσω από τα Δικαστήρια)

ΛΑΜΙΑ (Πλατεία Ελευθερίας)

ΆΜΦΙΣΣΑ (Πλατεία Ησαΐα)

Συνεχίζεται, από την Δευτέρα 21 Μαρτίου και έως το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022, κατά τις ίδιες ώρες και με σημεία συγκέντρωσης ειδών τα διοικητήρια των Π.Ε. Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φωκίδας και το Κτιριακό Συγκρότημα του ΟΑΕΔ στο Καρπενήσι.

Δηλώσεις Φ. Σπανού

«Καταδικάζουμε τη Ρωσική εισβολή με τη φωνή μας, αλλά και στην πράξη, με δράσεις υποστήριξης του δοκιμαζόμενου λαού της Ουκρανίας. Υψώνουμε μια ασπίδα αλληλεγγύης, για να περιορίσουμε -κατά το δυνατόν- τα δεινά αυτής της πολεμικής σύρραξης, που ξυπνά μνήμες μιας άλλης απρόκλητης εισβολής, η οποία οδήγησε στην Κυπριακή τραγωδία!», δηλώνει σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και προσθέτει: «Συνεργαστήκαμε με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Sergii Shutenko και ξεκινούμε εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης. Σας καλούμε όλους να ανταποκριθείτε στις παράλληλες δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Μαρτίου σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, για να σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στους συνανθρώπους μας που πονούν και κινδυνεύουν». «Ο ξεριζωμός των Ουκρανών από τις εστίες τους», συνεχίζει, «έχει προκαλέσει διεθνή κινητοποίηση. Καλούμαστε άπαντες να φανερώσουμε την ανθρωπιά μας μπροστά στα νέα κύματα προσφύγων προς το εσωτερικό της Ευρώπης».

ΕΙΔΗ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΤΡΟΦΙΜΑ: Όσπρια, Ζυμαρικά, Αλεύρι, Δημητριακά, Παξιμάδια, Γάλα εβαπορέ, ΣκόνηΓάλακτος, Κονσέρβες παντός τύπου, Ζάχαρη, Ελαιόλαδο – σπορέλαιο, Αλάτι.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: Αντιπυρετικά, Ιατρικές μάσκες, Θερμόμετρα, Γάζες αποστειρωμένες, Σπρέι επούλωσης τραυμάτων, Απολυμαντικά χεριών και επιφανειών, Κουτιά πρώτων βοηθειών, Αλοιφές για εγκαύματα.

ΕΙΔΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ: Κουβέρτες – Αλουμινοκουβέρτες, Είδη μαγειρικής ( μπωλ –κατσαρολάκια – μπρίκια – κουταλομαχαιροπίρουνα ), Κεριά – αναπτήρες, Φακοί, Μπαταρίες διάφορες – power banks, Eίδη υγιεινής – σερβιέτες – πάνες.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ