27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πιο έρημα τα βοσκοτόπια του Βελουχιού, έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Γκαρίλας, από τους τελευταίους τσοπάνηδες της παλιάς γενιάς (vid)

Μια από τις πιο γνώριμες και χαρακτηριστικές μορφές του Βελουχιού, ένας από τους πιο παλιούς τσοπάνηδες στο βουνό, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ο Γιάννης Γκαρίλας έφυγε από τη ζωή στα 84 του χρόνια.

Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς μια συνέντευξη που είχε δώσει πρόσφατα ο Γιάννης Γκαρίλας στο κανάλι Greek Village Life (“Ο μοναχικός βοσκός και το κοπάδι του | Ένας ήρωας του βουνού”), στην οποία περιγράφει τις δυσκολίες του κτηνοτροφικού επαγγέλματος και «διηγείται πώς συνήθισε τη μοναξιά, και πώς κληρονόμησε το επάγγελμα από τον πατέρα του, με μια υπερηφάνεια που φαίνεται στα μάτια του».

Ο τσοπάνης του Βελουχιού είχε αναφερθεί στις αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές και στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από τους λύκους, που κατασπαράζουν τα κοπάδια προβάτων και γιδιών. Παρά τις δυσκολίες του επαγγέλματος και τα χρόνια που άρχισαν να βαραίνουν τα πόδια του, ο μπαρμπα-Γιάννης δεν σκέφτηκε να εγκαταλείψει ποτέ τα βοσκοτόπια του Βελουχιού, πιστός φύλακας του βουνού κάθε χρόνο από την άνοιξη ως τις αρχές του χειμώνα…

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, στη 1 το μεσημέρι, στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία, στο Καρπενήσι.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ