27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πιστοί στο έθιμο, αναβίωσαν και φέτος τον Βλάχικο Γάμο στον Τρίποταμο Αγράφων – Παρουσία Καρδαμπίκη & Οικονόμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσα έγιναν σήμερα στον Τριπόταμο

Ο Βλάχικος Γάμος αποτελεί μια από τις πλέον γνωστές λαογραφικές γιορτές αναπαράστασης παραδοσιακού γάμου της ελληνικής υπαίθρου. Στην Ευρυτανία, το έθιμο αναβιώνει κάθε χρόνο, εδώ και πολλές δεκαετίες, στον Τριπόταμο του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, ανήμερα της Αποκριάς. Φέτος, όσο ο καιρός το επέτρεψε, η γαμήλια πομπή έδωσε χρώμα και κέφι στην ημέρα, που περιλάμβανε γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα, φαγοπότι και άφθονα πειράγματα.

«Στην αναβίωση του Βλάχικου Γάμου σήμερα στον Τριπόταμο, με όμορφη και σατυρική διάθεση, πρωταγωνίστησε η έγκυος βλάχα νύφη, σατιρίζοντας εντέχνως το γεγονός πως εμμένουμε να πιέζουμε την ελληνική πολιτεία προκειμένου να αναπτύξει εκείνα τα στοιχειώδη εργαλεία κοινωνικής πολιτικής που χρειάζονται, για τη στήριξη και ενίσχυση του θεσμού της ελληνικής οικογένειας», έγραψε από τον Τριπόταμο ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης και πρόσθεσε τα εξής: «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές αλλά και σε όλους τους εθελοντές που στήριξαν και δούλεψαν για αυτή την όμορφη αποκριάτικη εκδήλωση, την οποία χάρηκε πολύς κόσμος, αν κ ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχός μας. Καλή Αποκριά!».

“17/3/2024. Καρναβάλι στον Τριπόταμο του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας. Χρόνια πολλά σε όλους και καλή Σαρακοστή!”, έγραψε η Βουλευτής Ευρυτανίας, Τζίνα Οικονόμου, που, επίσης, συμμετείχε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Τριπόταμο.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ