16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πλημμύρισε ξανά το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου και επιστρατεύτηκαν… κουβάδες – Άμεσες λύσεις ζητά ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Στο ίδιο έργο θεατές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου

Το χρόνιο, σοβαρό πρόβλημα στις υποδομές και εγκαταστάσεις της σχολικής μονάδας του 3ου Δ.Σ. Καρπενησίου, στον Προφήτη Ηλία, υπενθύμισε η πρόσφατη βροχόπτωση. Το νερό πέρασε από τη στέγη στο εσωτερικό του σχολείου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αίθουσες μαθημάτων, γραφεία και κοινόχρηστοι χώροι.

«Τάξεις που δεν είχαν ποτέ πρόβλημα, πλημμύρισαν. Μετά από επικοινωνία χτες (7/3) το μεσημέρι, ο δήμος έστειλε σήμερα εργάτες και η ζημιά στη στέγη θα αποκατασταθεί. Μετά από διοικητικό συμβούλιο, αποστείλαμε έγγραφο προς τον Δήμο Καρπενησίου και περιμένουμε τις ενέργειες του», αναφέρουν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δ.Σ. Καρπενησίου.

Με κατεπείγον έγγραφο που απέστειλε προς τον Δήμο Καρπενησίου, ο σύλλογος αναφέρεται στο διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα, υπενθυμίζοντας πως το 2019 το σχολείο είχε κλείσει για λίγες ημέρες καθώς δεν ήταν εφικτό να γίνουν μαθήματα.

«Οι όποιες εργασίες πραγματοποιήθηκαν στη στέγη δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα, το οποίο όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά διογκώθηκε και εξελίσσεται, καθιστώντας και άλλες τάξεις μη λειτουργικές αλλά και επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών, διδασκόντων και εργαζομένων στο 3ο Δημοτικό», επισημαίνουν οι γονείς, ζητώντας λύσεις στο πρόβλημα.

Τα Ευρυτανικά ΝΕΑ, με ρεπορτάζ τους πριν ακόμα… αρχίσει τη λειτουργία του το σχολείο, αλλά και τα επόμενα χρόνια, είχαν αναδείξει τις κατασκευαστικές αστοχίες του κτηρίου, που εξακολουθούν να ταλανίζουν τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του Προφήτη Ηλία.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ