29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ποδηλατικό brevet 200χλμ στην Ευρυτανία, με εκκίνηση και τερματισμό το Καρπενήσι

“Ευρυτανία, το πράσινο Brevet”, έχει τίτλο η ποδηλατική διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από έναν μήνα, με διαδρομή εκατοντάδων χιλιομέτρων από το Καρπενήσι ως το Κρίκελλο και από εκεί στη Δάφνη Αγράφων, τη Φουρνά και ξανά στο Καρπενήσι

από την έντυπη έκδοση

Οι Greek Randonneurs σε συνεργασία με τον Σύλλογο “Τσεκλίστα” (Σκοπιά Ευρυτανίας) και τον Δήμο Καρπενησίου, διοργανώνουν για πρώτη φορά ένα απαιτητικό Brevet 200χλμ, με τίτλο “Ευρυτανία, το πράσινο Brevet”, στις 10 Ιουνίου 2023, με εκκίνηση και τερματισμό από το Καρπενήσι. Τα brevet αφορούν ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων μη ανταγωνιστική, χωρίς εξωτερική βοήθεια, με χρονικό περιορισμό.

Η διαδρομή του ευρυτανικιού brevet διαγράφει δυο γύρους, αρχικά έναν μικρότερο 60 περίπου χιλιομέτρων κι έναν μεγαλύτερο 140χλμ. Στη διάρκεια των πρώτων 60χλμ, οι αναβάτες ανεβαίνουν τη Ράχη Τυμφρηστού, συνεχίζουν μέσα σε πυκνό ελατοδάσος προς το Κρίκελλο και κατευθύνονται δυτικά, για να ξαναβρεθούν στο Καρπενήσι, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο των 60χλμ. Στη διάρκεια των επόμενων 140χλμ, θα περάσουν από τη μεταλλική γέφυρα του Μέγδοβα, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Βίνιανη και θα βρεθούν στα μισά του brevet, στο χωριό Δάφνη του δήμου Αγράφων, στο 102ο χλμ της συνολικής διαδρομής. Για 20χλμ ανηφορικής πάλι διαδρομής, ποδηλατούν παράλληλα με τον Ταυρωπό και από την πίσω μεριά του Βελουχιού. Παίρνουν κατεύθυνση προς βορρά για τα χωριά της Βράχας «με τα πέτρινα σπίτια και τα πολλά νερά, σε ένα τοπίο κατάφυτο από βελανιδιές και καστανιές» και φτάνουν στη Φουρνά, «μια τοποθεσία που κατοικείται αδιάλειπτα από τους αρχαίους χρόνους, με ορατά σημάδια του αρχαίου τείχους και έντονη σύγχρονη ιστορία».

Σε λίγα χιλιόμετρα θα φτάσουν στο 180οχλμ της διαδρομής, από όπου μια μεγάλη κατηφόρα θα τους φέρει και πάλι στο Καρπενήσι. Σημεία ελέγχου (controls): 1ο στο Καρπενήσι, με το πέρας του μικρού γύρου των 60χλμ (επανδρωμένο από Δήμο Καρπενησίου), 2ο στο χωριό Δάφνη, στο 102χλμ (το αναλαμβάνει ο Δήμος Αγράφων), 3ο στο χωριό Δομιανοί, στο 114χλμ (επανδρωμένο από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο), 4ο στο χωριό Φουρνά, στο 157χλμ (επανδρωμένο από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο).

Παρέχεται δωρεάν διαμονή από τον Δήμο Καρπενησίου για τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους, την Παρασκευή 9/6, πριν το brevet, και το Σάββατο 10/6, στη Μαθητική Εστία.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ