9 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ποδόσφαιρο / Έγραψε ιστορία ο Παναιτωλικός, προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

Τη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας του στη διοργάνωση του κυπέλλου πέτυχε ο Παναιτωλικός. Κέρδισε για δεύτερη φορά τον ΟΦΗ και εξασφάλισε την πρόκριση στην ημιτελική φάση όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη.

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας ηττηθεί (2-1) στην πρώτη αναμέτρηση που έγινε μια εβδομάδα πριν στο Ηράκλειο πίεσαν από την αρχή δημιουργώντας ευκαιρίες για το γκολ. Ο Παναιτωλικός άντεξε την πίεση και απάντησε με τη δική του ευκαιρία στον 30’, όταν ο Ντίας πλάσαρε στο δοκάρι. Στο 39’ από εξαιρετικό συνδυασμό Χατζηθεοδωρίδη, Τορεχόν, Πέδρο, Ντίας, η μπάλα έφτασε στον Φρεντ Ντουάρτε, ο οποίος με συρτό σουτ έκανε το 1-0.

Στο 59’ με αντίστοιχα ωραία ανάπτυξη και συνεργασία Τσιγγάρα, Πέδρο, Λιάβα, Φρ. Ντουάρτε, έδωσε τη δυνατότητα στον Χατζηθεοδωρίδη να πλασάρει από τη μικρή περιοχή για το 2-0. Στο 72’ ο Ισέκα αξιοποίησε κάθετη μπαλιά του Φελίπε και μείωσε με πλασέ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε το τρίτο γκολ της ομάδας μας, με Λιάβα, Πέδρο, Σενγκέλια να βγάζουν αντεπίθεση και τον Πέρες με σουτ από το ύψος της περιοχής να σφραγίζει τη νίκη με 3-1 και την πρόκριση.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεργιάκης, Οικονόμου, Μλάντεν, Μαλής, Μαυρίας, Φρ. Ντουάρτε (85’ Σενγκέλια), Τσιγγάρας (85’ Πέρες), Χατζηθεοδωρίδης (70’ Μπακάκης), Τορεχόν (70’ Μπ. Ντουάρτε), Ντίας (57’ Λιάβας), Πέδρο.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Βούρος, Μπρεσάν, Αμπάντα, Θοράρινσον (77’ Λάρσον), Γκλάζερ (46’ Ριέρα), Μπάκιτς, Νέιρα (64’ Ισέκα), Τοράλ (64’ Γκαγιέγκος), Μπάκου (54’ Μοσκέρα), Φελίπε.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ