17 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ποδόσφαιρο / Ποταμιά και Άγραφα διεκδικούν το Κύπελλο ΕΠΣ Ευρυτανίας – Την Κυριακή (26/5) ο τελικός στο Καρπενήσι

Την Κυριακή 26 Μαΐου, στις 4 το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας, που θα ρίξει και την αυλαία της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣ Ευρυτανίας 2023-2024. Η Ποταμιά επικράτησε δύσκολα με 2-1 της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «Καρπενήσι 2002» και τα Άγραφα ξεπέρασαν με σκορ 4-2 το εμπόδιο του Ραπτοπούλου.

Ο πρώτος ημιτελικός της ΕΠΣΕ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (18/5) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Τα πιτσιρίκια των Δημήτρη Αντωνίου & Χρήστου Καλαμπάκα διεκδίκησαν με σοβαρές αξιώσεις την πρόκριση στον τελικό, ωστόσο η εμπειρία των Μεγαλοχωριτών έγειρε τελικά την πλάστιγγα υπέρ τους, με την Ποταμιά να διεκδικεί σε λίγες ημέρες το νταμπλ (πρωτάθλημα-κύπελλο).

Η Ακαδημία προηγήθηκε με 0-1 με τέρμα του Ηλία Παρούτσα στο 20΄, ωστόσο η Ποταμιά έφθασε στην ισοφάριση στο 41’ με γκολ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου, με τον Γιώργο Πλεξίδα να «γράφει» στο 49’ το 2-1 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι Μεγαλοχωρίτες είχαν και δυο δοκάρια, ωστόσο στα τελευταία λεπτά δέχθηκαν αυξημένη πίεση από την Ακαδημία που προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να φθάσει στην ισοφάριση.

Μία ημέρα αργότερα (Κυριακή 19/5), στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου τα Άγραφα πήραν τη νίκη – πρόκριση απέναντι στο Ραπτόπουλο (4-2). Δυο φορές σκόραρε ο Ταξιάρχης Καλύβας, ενώ σκόρερ χρίστηκαν και οι Γιάννης Ηλιάδης και Άγγελος Τσιγαρίδας. Το Ραπτόπουλο, παρότι αγωνίστηκε με… 10 ποδοσφαιριστές, εμφάνισε πολύ μαχητικό χαρακτήρα. Από το 60 έως το 68’ τα Άγραφα πέτυχαν 3 γκολ, ωστόσο το Ραπτόπουλο δεν τα παράτησε και μείωσε σε 3-2, για να γίνει στο 90΄ το τελικό 4-2.

Ο Κατσαντώνης θα διεκδικήσει το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του, παίζοντας στον τελικό κόντρα στην πρωταθλήτρια και κάτοχο του κυπέλλου Ποταμιά. Άγραφα και Ποταμιά θα διεκδικήσουν το τρόπαιο μετά από 8 χρόνια και πάλι, αφού ήταν το ζευγάρι του τελικού το 2016. Τότε οι Μεγαλοχωρίτες νίκησαν με 2-1 στην παράταση και έφθασαν στον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους.

Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣ Ευρυτανίας

Ποταμιά – Άγραφα

Κυριακή 26/5/2024, ώρα 16:00

Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

4ος Διαιτητής: Βασίλης Κορμανός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ