24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ποδόσφαιρο σάλας / Νίκη – πρωτιά για το Καρπενήσι Φούτσαλ και τώρα… ταξίδι στη Σάμο για τους “8”

Σε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι το τέλος, το Καρπενήσι Φούτσαλ επικράτησε με 3-1 επί του Αδέσποτου Αθηνών και κατέκτησε την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος της Futsal League. Η ομάδα θα αντιμετωπίσει στη φάση των προημιτελικών τη Σάμο, σε διπλές αναμετρήσεις.

Το ματς-τελικός για την πρωτιά διεξήχθη το απόγευμα (7μμ) του Σαββάτου, 12 Φεβρουαρίου 2022, στο κλειστό γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου. Καρπενήσι και Αδέσποτος ισοβαθμούσαν στην πρώτη θέση και οι γηπεδούχοι έψαχναν μόνο τους 3 βαθμούς, καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας – ισοβαθμίας, ευνοούνταν το αυτοοργανωμένο αθηναϊκό σωματείο.

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες στο γήπεδο, η ατμόσφαιρα ήταν πιο θερμή από κάθε άλλη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα και γι’ αυτό φρόντισαν τόσο το κοινό του Καρπενησίου όσο και οι φίλαθλοι του Αδέσποτου που ταξίδεψαν από την Αθήνα για το παιχνίδι.

Για τον αδικοχαμένο Άλκη

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, το Καρπενήσι Φούτσαλ επέλεξε να τιμήσει την μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, αγωνιζόμενο στον σαββατιάτικο αγώνα με κιτρινόμαυρες φανέλες που έγραφαν το σύνθημα #nomore και στο πίσω μέρος το όνομα του 19χρόνου. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, τηρήθηκε 1’ σιγής στη μνήμη του και άπαντες ευχήθηκαν ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα της οπαδικής βαρβαρότητας. Το δικό τους στίγμα έδωσαν και τα πανό που αναρτήθηκαν στις κερκίδες από τους φίλους του Αδέσποτου, με αναφορές στη δολοφονία του Άλκη.

Νίκη με 3-1

Επί των αγωνιστικών, η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου κατάφερε, παρά τις απουσίες, να παρουσιάσει ένα αξιόλογο πρόσωπο και εν τέλει να φθάσει στη νίκη (3-1), απέναντι σε έναν πολύ ικανό και ανταγωνιστικό αντίπαλο -που ταξίδεψε, επίσης, με πολλές απουσίες. Ο αρχισκόρερ Χρήστος Λέρης (βραβεύθηκε από τον σύλλογο) άνοιξε το σκορ στο 11’ (1-0) ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο νεαρός Γιάννης Πιστιόλης χρίστηκε σκόρερ στο ντεμπούτο του και έγραψε το 2-0.

Στην επανάληψη, το σασπένς ήταν έντονο, ιδίως μετά τη μείωση του σκορ (2-1) από τον Αδέσποτο στο 25’. Οι δύο ομάδες απώλεσαν πολλές ευκαιρίες και ο ρυθμός κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Το Καρπενήσι τελικά «κλείδωσε» τη νίκη λίγο πριν τον φινάλε, με τον Γιώργο Πλεξίδα να διαμορφώνει το 3-1 στο 38’.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ