24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ποδόσφαιρο σάλας / Πρώτος πρόεδρος ο Νίκος Κωστής. Νέο Δ.Σ. και υψηλοί στόχοι για το Καρπενήσι Φούτσαλ

ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση

Μακριά από τα γήπεδα βρίσκεται εδώ και μήνες το Καρπενήσι Φούτσαλ, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της Covid-19. Η ομάδα, που έχει φιλοδοξίες να πρωταγωνιστήσει, απέκτησε Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Νίκο Κωστή.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Καρπενήσι Φούτσαλ είναι γεγονός, καθώς συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές που έγιναν στη Γενική Συνέλευση της περασμένης Τετάρτης (3/3), παρουσία δικαστικής αντιπροσώπου και με τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Παρότι αγωνιστικά δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και είναι άγνωστο το χρονοδιάγραμμα επιστροφής στη δράση, εντούτοις στην ομάδα οργανώνονται και θέτουν τις βάσεις, ώστε η νεόκοπη ομάδα να ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο και να παρουσιαστεί έτοιμη όταν δοθεί το πράσινο φως από τη ΓΓΑ.

Η θητεία του συμβουλίου είναι 3ετής, ενώ μέχρι τώρα, όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, την ομάδα «έτρεχε» προσωρινή διοικούσα επιτροπή, τα πρόσωπα της οποίας εξελέγησαν άπαντα στο νέο Δ.Σ. Το νέο 5μελές συμβούλιο που συγκροτήθηκε σε σώμα αποτελούν οι: Νίκος Κωστής  / Πρόεδρος, Βασίλης Κωστόπουλος / Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Κολλημένος / Γενικός Γραμματέας, Κώστας Αλαφροπάτης / Ταμίας και Κώστας Κονιαβίτης / Μέλος.

«Η νέα διοίκηση καλείται να οδηγήσει μαζί με τον προπονητή κ. Δημήτρη Αντωνίου και τους ποδοσφαιριστές την ομάδα στην Α’ Εθνική, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες και προσεχώς να ολοκληρώσει τις διαδικασίες εγγραφής στο μητρώο της ΓΓΑ», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με το βλέμμα ψηλά

Και είναι γεγονός, όπως έχει καταγραφεί και μέσα από τα ρεπορτάζ της εφημερίδας, πως άπαντες μέσα στην ομάδα -παράγοντες, παίκτες, προπονητικό τιμ- έχουν θέσει τον πήχη των φιλοδοξιών ψηλά και η άνοδος στην α’ κατηγορία αποτελεί μονόδρομο. Η πανδημία και η αναστολή κάθε αγωνιστικής δράσης στη σάλα καθυστερούν αλλά δεν μεταβάλουν επουδενί τους στόχους του Καρπενήσι Φούτσαλ, που συμμετείχε… «πειραματικά» στο πρωτάθλημα της Futsal League (β’ κατηγορία) τη σεζόν 2019-’20 και κέρδισε τις εντυπώσεις, με συγκομιδή 9 νικών σε σύνολο 13 αγώνων.

Στο ρόστερ των Καρπενησιωτών, που… πρόλαβαν να παίξουν μόλις δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα 2020-’21 (προ λοκντάουν) φιγουράρουν μερικοί από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του τοπικού ποδοσφαίρου, ενώ σημαντική προσθήκη αποτελεί η απόκτηση του πολύπειρου Τόλη Ντέλου, επιθετικού με αρετές και πλούσιες παραστάσεις.

Οι παίκτες, σταδιακά «μπαίνουν» στη φιλοσοφία του παιχνιδιού και γίνονται καλύτεροι, καθώς μπορεί το φούτσαλ να βασίζεται στο ποδόσφαιρο, ωστόσο διαφέρει σημαντικά σε πολλές πτυχές του και απαιτεί προσαρμογή και εμπειρία.

Πίστη και αισιοδοξία

Σε δηλώσεις του στα Ευρυτανικά Νέα, ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Κωστής, παραδέχεται ότι στόχος είναι η άνοδος στην Α’ εθνική, παράλληλα με μια καλή παρουσία στο Κύπελλο, όπου ήδη έχουν προκριθεί στους «16» του θεσμού και θα αντιμετωπίσουν τη Σαλαμίνα.

Όσον αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι στο τρέχον -αλλά υπό αναστολή- πρωτάθλημα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει λάβει, πρόθεση των αρμοδίων είναι η επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης, πιθανόν (;) μέσα στον Μάιο· όλα, ωστόσο, εξαρτώνται από την επιδημιολογική πορεία της χώρας.

Ο Ν. Κωστής καλεί την τοπική κοινωνία του Καρπενησίου να στηρίξει την προσπάθεια. Στόχος είναι φέτος το Καρπενήσι Φούτσαλ να φθάσει τα 100 μέλη, ενώ σημαντική θα είναι και η προσδοκώμενη συνδρομή από την τοπική αυτοδιοίκηση. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι κάτι καλό θα δημιουργηθεί γύρω από το Καρπενήσι Φούτσαλ», καταλήγει ο πρόεδρος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ