27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ποδόσφαιρο / Στους «8» της Ευρώπης, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Επική ανατροπή των ερυθρόλευκων απέναντι στη Μακάμπι, 5άρα οι Θεσσαλονικείς (vid)

Πρόκριση στη φάση των προημιτελικών του Conference League για τις δύο ελληνικές ομάδες

Η… Μεγάλη Πέμπτη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ανέτρεψαν τα εις βάρος τους σκορ και με σπουδαίες νίκες απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αντίστοιχα, πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League, την τρίτη τη τάξει ποδοσφαιρική διοργάνωση της UEFA.

Επική ανατροπή Ολυμπιακού

Η ήττα με 4-1 στον Πειραιά μια εβδομάδα πριν έμοιαζε καταδικαστική, ωστόσο ο Ολυμπιακός με απίθανη εμφάνιση στην Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία) διέλυσε με 6-1 την Μακάμπι Τελ Αβίβ και βρέθηκε στα προημιτελικά του Conference League. Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα και με δυο τέρματα στην παράταση πήραν μια εντυπωσιακή πρόκριση. 

O Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, πίεσε και μόλις στο 10΄ ο Ποντένσε με ωραίο σουτ πέτυχε το 1-0. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 36ο λεπτό ο Ποντένσε μοίρασε στον Φορτούνη, ο οποίος με εντυπωσιακή κούρσα πέτυχε το 2-0. Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι, είχαν τον έλεγχο και στο 45+3′ από ασίστ Ποντένσε, ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά πέτυχε το 3-0.

Η Μακάμπι ήταν πιο κινητική στην επανάληψη και στο 57′ κέρδισε πέναλτι, με τον Ζάχαβι να μειώνει σε 3-1 και να ξαναδίνει προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. Ωστόσο, η απάντηση ήταν άμεση και στο 65′ ο Ελ Καμπί με τρομερό ψαλιδάκι πέτυχε το 4-1. Ο Γιόβετιτς λίγο πριν το τέλος θα μπορούσε να βάλει τέλος, όμως το πλασέ πέρασε μόλις άουτ. Ο Μαυροβούνιος πήρε… εκδίκηση και στο 3ο λεπτό της παράτασης σημείωσε το 5-1. Ο Ελ Αραμπί έβαλε τη σφραγίδα του και με γκολ στο 103′ διαμόρφωσε το 6-1.

5άρα ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Με μια απίθανη εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 5-1 την Ντινάμο, ανέτρεψε την ήττα με 2-0 στο Ζάγκρεμπ και πανηγύρισε στην καυτή Τούμπα μια ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά, πίεσαν ασφυκτικά, έχασαν ευκαιρίες και στο 27΄ βρήκαν δίχτυα. Ζίβκοβιτς στο κόρνερ, πρώτη κεφαλιά του Κουλιεράκη, με τον Μπάμπα από κοντά να ανοίγει το σκορ. Εκμεταλλευόμενη το μομέντουμ, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 33΄. Ο Κουλιεράκης δοκίμασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Σούτσιτς και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 42΄ ήρθε και το τρίτο γκολ, με τον Τάισον να κάνει τη σέντρα και τον Τόμας με κεφαλιά-ψαράκι στο πίσω δοκάρι να σημειώνει το 3-0.

Η Ντιναμό μπήκε καλύτερα στο β΄ μέρος και μείωσε σε 3-1 με υπέροχο σουτ του Χότζα. Ο Κοτάρσκι πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση με το δεξί του πόδι σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Σπίκιτς στο 53ο λεπτό, κράτησε την ομάδα του στο «κόλπο» και κάπου εκεί άρχισε η αντεπίθεση. Στο 72ο λεπτό, ΠΑΟΚ βρήκε τέταρτο γκολ, αφού από το ύψος της μικρής περιοχής με το στήθος ο Κουλιεράκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-1.

Ο Μίσιτς στο 85΄ ανέτρεψε τον Ντεσπόντοφ εντός περιοχής, έπειτα από ωραία πάσα του Αλί Σαμάτα. Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Ζίβκοβιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1, στέλνοντας με εκκωφαντικό τρόπο τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League. 

Οι πιθανοί αντίπαλοι

Οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών του Conference League. Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή (15/3) στις 15:00 στα γραφεία της UEFA στη Νιόν και δεν υπάρχουν περιορισμοί, πράγμα που σημαίνει πως είναι ανοιχτό να έχουμε… ελληνικό «εμφύλιο». Από τη διαδικασία θα προκύψουν οι διασταυρώσεις μέχρι και τον μεγάλο τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας. Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «8» θα γίνουν στις 11 Απριλίου και η ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα, στις 18 του ίδιου μήνα.

Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ

Βικτόρια Πλζεν

Φιορεντίνα

Φενέρμπαχτσε

Άστον Βίλα

Λιλ

Μπριζ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ