26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Πολιτικές & στρατιωτικές ισορροπίες στην Επανάσταση του 1821” – Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση στη Φουρνά Ευρυτανίας

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση-ομιλία φιλοξενήθηκε προ ολίγων ημερών στο χωριό Φουρνά Ευρυτανίας, επ’ αφορμή των επετειακών εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Όπως καταγράφουν τακτικά τα Ευρυτανικά Νέα μέσα από τα ρεπορτάζ τους, τόσο στο Καρπενήσι όσο και στα κατά τόπους χωριά του νομού, πραγματοποιήθηκαν το εφετινό καλοκαίρι αξιόλογες εκδηλώσεις, που ανέδειξαν πτυχές της τοπικής -και όχι μόνο- ιστορίας του Αγώνα του ΄21, πρωταγωνιστικών μορφών της Εθνεγερσίας κ.α.

Η πρόσφατη (22/8) εκδήλωση στη Φουρνά πραγματοποιήθηκε από τους Συλλόγους Γυναικών της Δ.Ε. Φουρνάς, απανταχού Φουρνιωτών “Ο Λεπενιώτης” και Φουρνιωτών Φθιώτιδας «Το Ζαχαράκι».

Γράφει σχετικά ο Σύλλογος Γυναικών Δ.Ε. Φουρνάς:

“Η Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μαρία Ευθυμίου, στη Φουρνά.

Η κ. Μ. Ευθυμίου γοήτευσε όλους όσοι είχαμε τη δυνατότητα να παραβρεθούμε την Κυριακή 22 Αυγούστου στην πλατεία της Φουρνάς και να παρακολουθήσουμε την ομιλία της με θέμα: «Πολιτικές και στρατιωτικές ισορροπίες στην Επανάσταση του 1821».  Διατύπωσε ιστορικές αλήθειες με γλαφυρό και συνάμα επιστημονικό τρόπο, απλά και κατανοητά. Εξαιρετική παρουσίαση!

Ευχαριστούμε την κ. Ευθυμίου για τη μεγάλη τιμή να βρεθεί στο χωριό μας και να μοιραστεί τις γνώσεις της…

Ευχαριστούμε επίσης: τον κ. Παναγιώτη Ρέλια, για την πρωτοβουλία του πραγματοποίησης της εκδήλωσης και για τη γενικότερη στήριξή του στην υλοποίησή της, τον κ. Γιάννη Δημητρίου για την υποστήριξη και την παρουσίαση, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη Παπούλια για τη βοήθειά του ως συντονιστού κατά την ομιλία της καθηγήτριας, τον κ. Χονδραλή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαμίας “Καλλίχορος”, που τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια των χωριών μας κατά την έναρξη και στο τέλος της εκδήλωσης.

Εκτός από τους συγχωριανούς μας, την εξαίρετη ομιλήτρια παρακολούθησαν και κάτοικοι από τα γειτονικά μας χωριά και από το Καρπενήσι καθώς και πολλοί εκπαιδευτικοί”.

Ο Γιάννης Δημητρίου ανέλαβε την παρουσίαση της όμορφης εκδήλωσης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ