23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η μείωση ωραρίου λειτουργίας του Κ.Υ. Μυτιλήνης

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των νομαρχιακών επιτροπών των πολιτικών κομμάτων στη Λέσβο προκάλεσε η απόφαση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων να καταργηθεί από 1η Δεκεμβρίου η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης .

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΕΠ Λέσβου της ΝΔ απαντά «στη δήθεν υποβάθμιση του ΚΥ « όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα είχε μειωθεί έως μηδενιστεί η κίνηση ασθενών στο ΚΥ τις βραδινές ώρες και η απόφαση ελήφθη καθώς  «Η αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια έκρινε, με γνώμονα την εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και τον εξορθολογισμό του κόστους παροχής υπηρεσιών υγείας, ότι έπρεπε να προβεί σε τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας του, τις καθημερινές από τις 07:00 έως τις 21:00 και τα Σάββατα από τις 07:00 έως τις 15:00. Να σημειωθεί, δε, ότι τα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας Χίου, Σάμου και Ρόδου λειτουργούν μόνο πέντε ημέρες την εβδομάδα και μάλιστα μέχρι τις 15:00. Απέναντι, λοιπόν στον λαϊκισμό των ανέξοδων παροχών του ΣΥΡΙΖΑ που άφησε το ΕΣΥ ανοχύρωτο και τον «ανταγωνιστικό» με το ΣΥΡΙΖΑ καιροσκοπισμό του ΠΑΣΟΚ, προχωρούμε τις μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν το ΕΣΥ και θα στηρίξουν έτι περισσότερο τους πολίτες, χωρίς να υποβαθμίζουμε την υγειονομική τους περίθαλψη.»

Άμεση ήταν η απάντηση τόσο της ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Λέσβου της ΝΔ αποτελεί μνημείο πολιτικής αναισθησίας, απαξίωσης μιας δημόσιας δομής υπηρεσιών υγείας ( Κ.Υ Μυτιλήνης), και προκλητικής συμπεριφοράς απέναντι στους εργαζόμενους στη δομή αυτή. Αντί να το ενισχύσουν με θέσεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αντι να στελεχώσουν τα εργαστήρια του στη νυχτερινη βάρδια, καταργούν την 24ώρη λειτουργία του με την αιτιολογία των δήθεν «μηδενικών επισκέψεων». Η ΔΕΕΠ της ΝΔ και ο βουλευτής της κ. Αθανασίου αποκαλούν “εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού” και “εξορθολογισμό του κόστους παροχής υπηρεσιών υγείας” την απαξίωση μιας ακόμα δημόσιας δομής υγείας, δημιουργώντας περισσότερο χώρο για τον ιδιωτικό τομέα η δράση του οποίου θα απογειωθεί με το επερχόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την υγεία».

Η ΝΕ Λέσβου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή της σημειώνει «τουλάχιστον ως προκλητική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την απάντηση της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, που μας κουνά το δάκτυλο για την κριτική που ασκούμε για την υποβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, χαρακτηρίζοντάς την «καιροσκοπισμό».  Στο τέλος της ανακοίνωσής της δε, κατά τη συνήθη το τελευταίο διάστημα τακτική του κυβερνώντος κόμματος σε μια σειρά ζητημάτων, όπως το μείζον θέμα των παράνομων παρακολουθήσεων, μας καλεί να σταματήσουμε την «αντιπαραγωγική αντιπολίτευση» και να επικεντρωθούμε στα «ουσιώδη πολιτικά θέματα που αφορούν το μέλλον του τόπου μας».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ