19 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πολιτιστικός / Τριήμερη εξόρμηση στα Γιάννενα – Συζητήσεις συνεργασίας για την έρευνα & καταγραφή της παράδοσης της Ευρυτανίας

Στην πόλη των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, το διάστημα 26-28/4. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις σε μουσεία, συναντήσεις εργασίας και παραδοσιακό γλέντι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου ταξίδεψε το τριήμερο 26-28/4 στα Ιωάννινα. Τα μέλη επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στα χωριά του Πωγωνίου, το Κεφαλόβρυσο και την Κάτω Μερόπη, όπου ενημερώθηκαν για τα ήθη και τα έθιμα των Πωγωνίσιων.

Στο χωριό Κεφαλόβρυσο ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο μαθαίνοντας τις συνήθειες και τη ζωή των Βλάχων, ενώ στο χωριό Κ. Μερώπη, μέλος του συλλόγου ντύθηκε με την παραδοσιακή γυναικεία πωγωνίσια φορεσιά και στην συνέχεια στήθηκε γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα του Σωτήρη Δέσση.

Εξάλλου, αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού συναντήθηκε και συζήτησε μια περαιτέρω συνεργασία για την έρευνα και καταγραφή της παράδοσης της Ευρυτανίας, με τον καθηγητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με γνωστικό αντικείμενο στη Λαογραφία και τον ελληνικό παραδοσιακό χορό, κ. Χρήστο Παπακώστα. Οι επισκέψεις στο Κάστρο των Ιωαννίνων, στο νησάκι της Κυρά Φροσύνης αλλά και στο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων του Βρέλλη, ολοκλήρωσαν την επίσκεψη των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου στα Γιάννενα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ