29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πορτογαλία: Νεκρός βραζιλιάνος σέρφερ στη διάσημη παραλία Ναζαρέ

Ένας 47χρονος Βραζιλιάνος έχασε σήμερα τη ζωή του ενώ έκανε σερφ στη Ναζαρέ της κεντρικής Πορτογαλίας, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους λάτρεις του αθλήματος.

Ο άτυχος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που έκανε σερφ και αμέσως έσπευσαν διασώστες για να τον βγάλουν στην ακτή. Παρότι έγιναν προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), το θύμα είναι ο Μάρσιο Φρέιρε, ένας βετεράνος σέρφερ που έζησε για περίπου 20 χρόνια στη Χαβάη.

Κάθε χειμώνα η βορινή παραλία της Ναζαρέ προσελκύει χιλιάδες σέρφερ που φιλοδοξούν να δαμάσουν τα πελώρια κύματα που σχηματίζονται λόγω ενός ρήγματος στον βυθό. Εκεί ο γερμανός σέρφερ Σεμπάστιαν Στόιντνερ σημείωσε ρεκόρ στις 29 Οκτωβρίου 2020, δαμάζοντας ένα κύμα 26,2 μέτρων.

Αρκετά ατυχήματα έχουν καταγραφεί στην περιοχή από τότε που ο Αμερικανός Γκάρετ Μακναμάρα την έκανε διάσημη στους λάτρεις του σέρφινγκ, στις αρχές της δεκαετίας του 2010, αλλά ο σημερινός ήταν ο πρώτος θάνατος σέρφερ στη διάσημη παραλία της Ναζαρέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ