25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΠΟΥ: Τα κρούσματα Covid-19 έχουν αυξηθεί κατά 20% παγκοσμίως

«Λόγω των παραλλαγών BA.4 και BA.5 σε πολλά μέρη του κόσμου, τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται σε 110 χώρες, προκαλώντας άνοδο των συνολικών παγκόσμιων κρουσμάτων κατά 20%», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Δρ. Τέντρος Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης για την Covid-19 και άλλων παγκοσμίων θεμάτων υγείας.

Πρόσθεσε πως οι θάνατοι έχουν αυξηθεί σε 3 από τις 6 περιφέρειες του ΠΟΥ, παρότι ο παγκόσμιος αριθμός παραμένει σχετικά σταθερός.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ τονίζει ότι η πανδημία «αλλάζει αλλά δεν έχει τελειώσει» και σημειώνει πως «η ικανότητά μας να παρακολουθούμε τον ιό απειλείται καθώς οι αναφορές και οι γονιδιωματικές αλληλουχίες μειώνονται, πράγμα που σημαίνει ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο να παρακολουθήσουμε την Omicron και να αναλύσουμε τις μελλοντικές αναδυόμενες παραλλαγές».

Επισημαίνει τέλος ότι στα μέσα του 2022, που είναι το σημείο στο οποίο ο ΠΟΥ είχε καλέσει όλες τις χώρες να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού τους, το 75% των άνω των 60 ετών είναι πλέον εμβολιασμένο.

“This pandemic is changing but it’s not over. Our ability to track the #COVID19 virus is under threat as reporting and genomic sequences are declining meaning it is becoming harder to track Omicron and analyse future emerging variants”-@DrTedros https://t.co/jqV4MZXyyG

— World Health Organization (WHO) (@WHO) June 29, 2022

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ