29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πρεμιέρα Πανελλαδικών από τα Επαγγελματικά Λύκεια. Ομαλά η διαδικασία στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου – Σήμερα στα Γενικά Λύκεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ομαλά διεξάγεται η σημερινή, πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα Επαγγελματικά Λύκεια, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας

Το πρώτο τους μάθημα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 έδωσαν την Πέμπτη (1/6) οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Εξετάστηκαν στα Νέα Ελληνικά, μάθημα Γενικής Παιδείας. Σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου, θα μπουν στον στίβο των Πανελλαδικών και οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, με την εξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας).

ΒΙΝΤΕΟ

Μειωμένος κατά 8,5%, σε σύγκριση με πέρυσι, είναι ο αριθμός των μαθητών-τριών της Ευρυτανίας που θα πάρει μέρος στις Πανελλαδικές 2023. Συνολικά εκατόν οκτώ (108) υποψήφιοι θα καταθέσουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς, με την ελπίδα να καταφέρουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και από τον προσεχή Σεπτέμβρη να λογίζονται ως φοιτητές-τριες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ποσοστό σχεδόν 90% αφορά μαθητές και μαθήτριες λυκείων της πόλης του Καρπενησίου (αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση που κυκλοφορεί στα περίπτερα).

Λίγο πριν τις 8 πρωί της Πέμπτης, 1η Ιουνίου, στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου άρχισαν να προσέχονται οι εφετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών. Τους υποδέχθηκαν, ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ευρυτανίας, Γιώργος Τ. Γιάννακας, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δ.Δ.Ε. Ευρυτανίας, Γιάννης Οικονομίδης, η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Καρπενησίου, Ροδοθέα Καρφή και οι καθηγητές/τριες του σχολείου.

«Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα θέλαμε να συγχαρούμε πρωτίστως τους φετινούς υποψήφιους, τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου, αλλά και τους υποψηφίους προηγούμενων ετών, που κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον δύσκολο αγώνα τους μέσα από σκληρή δουλειά που απαιτούσε δύναμη, εργατικότητα, υπομονή κι επιμονή. Συγχαίρουμε επίσης τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που υπήρξαν καθοδηγητές και συνοδοιπόροι των παιδιών αλλά και τους γονείς και κηδεμόνες που κατέβαλαν με τη σειρά τους κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα υποστηρίξουν και να τα ενισχύσουν στον μακρύ κι επίπονο δρόμο της προετοιμασίας τους», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε μήνυμά του ο κ. Γιάννακας, Διευθυντής Δ.Δ.Ε. Ευρυτανίας.

Η έναρξη της εξέτασης έγινε στις 08:30 π.μ., με συνολική μέγιστη διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος στις τρεις (3) ώρες. Η διαδικασία κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ