24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο: Οι διεκδικητές και η στενή σχέση με τον Ν. Αναστασιάδη

Στις κάλπες προσέρχονται το πρωί οι Ελληνοκύπριοι για να εκλέξουν το νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόκειται για το τέλος εποχής του Νίκου Αναστασιάδη και την έναρξη μιας νέας πολιτικής περιόδου.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 το πρωί και αναμένεται να κλείσουν στις 18:00. Συνολικά, 561.033 έχουν δικαίωμα ψήφου στην Κύπρο, ενώ από τα 1148 εκλογικά κέντρα στην Κύπρο θα υπάρχουν και 35 εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό, 15 στην Ελλάδα.

Οι τρεις επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι οι κ.κ Χριστοδουλίδης, Μαυρογιάννης και Νεοφύτου, που θα οδηγηθούν στο δεύτερο, όπως όλα δείχνουν, γύρο της 12ης Φεβρουαρίου. Και οι τρεις έχουν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό: Υπήρξαν στενοί συνεργάτες του Νίκου Αναστασιάδη. Συγκεκριμένα, ο κ. Νεοφύτου ήταν το δεξί του χέρι, ενώ ο κ. Χριστοδουλίδης προέρχεται από το κυβερνών κόμμα. Ο κ. Μαυρογιάννης από το 2013 είναι ο βασικός διαπραγματευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας για το Κυπριακό.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία από τις δημοσκοπήσεις, η μάχη αναμένεται σκληρή ανάμεσα στους κ.κ Νεοφύτου και Μαυρογιάννη, καθώς ο κ. Χριστοδουλίδης έχει το προβάδισμα.

Αποστολή: Φάνης Παπαθανασίου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ