25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Προκηρύσσεται ξανά το έργο των 2,32 εκ. ευρώ για το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου – “Γεφύρι της Άρτας” η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σε “γεφύρι της Άρτας” έχει εκελιχθεί ο εκσυγχρονισμός των κτηριακών εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου, ένα έργο το οποίο λιμνάζει για πολλά χρόνια. Το αθλητικό κέντρο κατασκευάστηκε το 2000, το 2002 προεκλογικά το εγκαινίασε ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και έκτοτε άρχισε ο μεγάλος του… Γολγοθάς.

Το 2023 οι κτηριακές του εγκαταστάσεις βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση, ενώ ο δήμος Καρπενησίου κάθε χρόνο με νύχια και με δόντια προσπαθεί -και το καταφέρνει- να το συντηρήσει και να το κρατήσει “ζωντανό”, για να ικανοποιήσει τη μεγάλη ζήτηση από ποδοσφαιρικές ομάδες και αθλητές, που κάθε χρόνο πραγματοποιούν την προετοιμασία τους στο Καρπενήσι.

Και ενώ όλες οι διαδικασίες είχαν γίνει και είχε αναδειχθεί και ο ανάδοχος του έργου, μετά από έναν χρόνο… κυκεώνα ενστάσεων και τον πόλεμο στην Ουκρανία, που προκάλεσε την απότομη αύξηση των υλικών κατασκευής και του ενεργειακού κόστους, ο ανάδοχος εγκατέλειψε το έργο και δήλωσε στον Δήμο Καρπενησίου ότι δεν δύναται να το κατασκευάσει.

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία ο δήμος Καρπενησίου, αναθεωρώντας πλέον και τις τιμές κατασκευής των υλικών με τα νέα αναθεωρημένα τιμολόγια (καθώς οι χρηματοδοτήσεις δεν έχουν χαθεί) προκηρύσσει ξανά το έργο “ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ” με προϋπολογισμό 2.320.000 ευρώ. Η προκήρυξη του έργου δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στα Ευρυτανικά Νέα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ