24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Προς νέα παράταση του λοκντάουν και πέραν της 7ης Δεκεμβρίου

Μήνυμα πως απομακρύνεται η 7η Δεκεμβρίου, ως ημερομηνία για την άρση του lockdown, στέλνουν κυβερνητικά στελέχη, εξηγώντας πώς έχουν οι συνθήκες και ζητώντας ωστόσο υπομονή μέχρι το τέλος της εβδομάδας για τις επίσημες ανακοινώσεις.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ρωτήθηκε για την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία εισήγηση από την επιτροπή. Ο ίδιος ανέφερε πως σίγουρα θα υπάρξει εισήγηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας, μέχρι την Παρασκευή «και αν δεν υπάρχει, φυσικά θα ζητηθεί».

Την ίδια ώρα – όπως είπε- οι ειδικοί συλλέγουν συνεχώς στοιχεία και εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτή η διαφορετικότητα που είδαμε χθες όσον αφορά τα κρούσματα, θα σταθεροποιηθεί και θα πέσει τις επόμενες μία – δύο μέρες ώστε να έχουμε έναν καθαρό ορίζοντα στον σχεδιασμό μας». 

Ανέφερε, δε,  ότι τα δεδομένα της πανδημίας αυτή τη στιγμή μας δείχνουν μία σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων, ενώ υπάρχουν θετικά στοιχεία, όπως ότι τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές ασθενών. 

Σε ερώτηση κατά πόσο είναι πιθανό να λειτουργήσουν αυτήν την περίοδο χειμερινοί προορισμοί- ξενοδοχεία, χιονοδρομικά κέντρα- απάντησε «πολύ δύσκολο». Δεν υπάρχει εξάλλου εισήγηση των ειδικών για Χριστούγεννα δύο ταχυτήτων ανάλογα με κάθε περιοχή. «Παράθυρο» άφησε να βγει το λουκέτο σύντομα από τα κομμωτήρια.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ