20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Προσαρμοσμένα στα δεδομένα της εποχής τα Μποτσάρεια 2021, που πραγματοποιήθηκαν στο Κεφαλόβρυσο (ΒΙΝΤΕΟ)

Προσαρμοσμένη τόσο στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η πανδημία, όσο και στις δύσκολες στιγμές που διάγει η χώρα λόγω των πυρκαγιών, η εκδήλωση προς τιμήν του Μάρκου Μπότσαρη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (7/8) στο Κεφαλόβρυσο, στον τόπο όπου ο οπλαρχηγός από το Σούλι έπεφτε μαχόμενος υπέρ πατρίδος, το 1823.

Τα ΜΠΟΤΣΑΡΕΙΑ 2021 συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Καρπενησίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων «Ο Μάρκος Μπότσαρης» και ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα των Γιορτών Δάσους. Λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει με τα πύρινα μέτωπα, δεν παραβρέθηκαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, υφυπουργοί της κυβέρνησης, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε κεντρική ομιλία και προγραμματισμένη μουσική εκδήλωση. Λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, είχε από καιρό αποφασιστεί η μη διεξαγωγή της αναπαράστασης της Μάχης του Κεφαλοβρύσου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Οι αφιερωματικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο ξωκλήσι του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου.

Έδωσαν το παρών, ο Βουλευτής Ευρυτανίας, Κων/νος Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, ο Δήμαρχος Μακρακώμης, Γιώργος Χατζής, η π. υφυπουργός, Κέλλυ Μπουρδάρα, ο Αστυνομικός Δ/ντής Ευρυτανίας, Χρήστος Μουτσώκος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, Στέργιος Φυσέκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, πολιτευτές, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ.α.

Ακολούθησε πομπή των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου, καθώς και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα· δεν έγινε αναπαράσταση της Μάχης του Κεφαλοβρύσου. Η λιτή, σεμνή εκδήλωση στη μνήμη του Μάρκου Μπότσαρη ολοκληρώθηκε με την τήρηση 1’ σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη φιλαρμονική.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ