23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Προσλήψεις στην Πολιτική Προστασία / Πέντε υποψήφιοι για δύο θέσεις στην Ευρυτανία – Θα συμβάλλουν στην ιχνηλάτηση κρουσμάτων

Άμεση είναι η ανάγκη ενίσχυσης της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με προσωπικό που θα αναλάβει την ιχνηλάτηση επαφών κρουσμάτων, ωστόσο η διαδικασία προσλήψεων κινείται μάλλον με αργούς ρυθμούς. Στην Ευρυτανία θα πιάσουν δουλειά, για οκτώ μήνες, δύο άτομα.

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα τα αποτελέσματα επεξεργασίας των αιτήσεων συμμετοχής υποψηφίων στην -με αρ. 10436/30.9.2020- προκήρυξη του διαγωνισμού για την πρόσληψη 192 ατόμων με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, θα γίνουν δύο (2) προσλήψεις, για διάστημα οκτώ μηνών.

Στην Αθήνα βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι υποψήφιοι από την Ευρυτανία, οι αιτήσεις των οποίων θεωρήθηκαν έγκυρες, βάσει των τυπικών προσόντων τους. Για τις 2 θέσεις, κατατέθηκαν συνολικά 11 αιτήσεις, ωστόσο οι 4 απορρίφθηκαν με την αιτιολογία «έλλειψη/μη αποδεκτός τίτλος σπουδών». Εκ των 7 υποψηφίων με έγκυρη αίτηση, από ψυχομετρικό έλεγχο και προσωπική συνέντευξη πέρασαν οι 5 (οι δύο δεν προσήλθαν), το περασμένο Σάββατο (14/11) στο Μαρούσι.

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, θα ακολουθήσει ανάρτηση του προσωρινού πίνακα κατάταξης υποψηφίων στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ, πιθανόν στα τέλη του Νοεμβρίου, ώστε από τον Δεκέμβριο οι προσληφθέντες να αναλάβουν καθήκοντα.

Με τη χώρα να δοκιμάζεται από το 2ο κύμα της πανδημίας, η παράμετρος της ιχνηλάτησης διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην προσπάθεια αποτροπής της διασποράς του νέου ιού. Η προκήρυξη της ΓΓΠΠ για τις 192 προσλήψεις είχε δημοσιευθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο μέχρι να ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες θα έχει μεσολαβήσει ένα αρκετά μεγάλο -και κυρίως κρίσιμο- χρονικό διάστημα.

Συνολικά δώδεκα (12) θέσεις προβλέπονταν για ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα. Στα κριτήρια επιλογής ήταν η κατοχή τίτλου σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, η εντοπιότητα, η γνώση ξένων γλωσσών, η γνώση χειρισμού Η/Υ, η αξιολόγηση της εν γένει προσωπικότητας των υποψηφίων μέσω της διαδικασίας του ψυχομετρικού ελέγχου κ.α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ